Тренчкот – за слънчевите зимни дни

Лек британски полъх в аутфита

0 коментара Сподели:

Най-вълнуващото предизвикателство през зимата е да избереш дрехата, с която ще прекараш повече време, отколкото с всички останали в гардероба си – връхната. Купуването на палтото е връхната точка на сезона; ако уцелиш правилното, ще го носиш през целия път към пролетта, от октомври до февруари.

Класика в жанра, нещо, с което няма да сбъркаш е тренчкота. За по меките зимни дни, за да бъдеш в крак с тенденциите, за женствена, дори момичешка визия, тренчкотът и тази зима е сред избора на повечето фешън икони.

Неизменна част от колекциите на Céline, Maison Margiela и, разбира се, Burberry, това е дреха, с която може да ни е хем лежерно и непретенциозно, хем да има луксозно звучене, с подчертано британски стил.

Такива са и корените на тренчкота. Той се появява по време на Първата световна война, когато Томас Бърбъри и компанията му произвеждат униформите на Кралските военновъздушни сили на Великобритания. Те са произведени от т.нар. мушама или по-известно като тренчкот, който се превръща първо в символ на войната (и на марката), а после в задължителна част от аутфита за интелигентните по онова време спортове – голф, лов на дивеч, езда, тенис, стрелба с лък, ски и др.

Тренчкотът дава свобода и се комбинира лесно с всякакъв стил, така че не му мисли много, преди да избереш твоя. Ето как да го носиш в по-слънчевите зимни дни.

 

Ако се интересуваш от кино и искаш да научиш нещо интересно, провери тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *