Събития за седмицата: 21-27 ноември

Скриваме се от дъжда в онези места, които обичаме

0 коментара Сподели:

София през ноември е мрачна и мъглива,

тротоарите ѝ са пълни със забързани чадъри, а от небето ѝ ромолят ситни капки, напомнящи ни за идващата зима. Не се оставяме да ни стане студено – може би защото отказваме да стоим вкъщи и се отдаваме на всички събития, които ни дава. Дали ще си на честотите на прогреса, дали ще потънеш в размисли, съзерцавайки визуално изкуство, или ще послушаш някоя интересна група, изборът е изцяло твой. Пък и кой е казал, че трябва да избираш? Есента е повече от уютни вечери с одеяло и топъл чай – градът кипи от въображение, а авторът си ти.

Прожекция на филма “Да бъдем жени”
The Steps, 21.11

Бойкотиран и тайно цензуриран от продуценти и режисьори, „Да бъдем жени“ представя поредица от интервюта с работнички от маслиновите горички в Пулия до фабриките в Милано. Често заснети, докато работят у дома или във фабриката, тези жени говорят откровено за проблеми като аборт, домакинска работа, синдикална организация и бойкот. Това е едно от най-ранните филмови проучвания за състоянието на жените в Италия, разглеждано в неговите различни аспекти: социален, икономически, психологически.

Прожекцията е безплатна за всеки, който иска да се запознае с проблема. Прожекцията на филма е част от инициативата “Седмици срещу насилието”. Кулминацията на програмата ще бъде традиционният протест срещу насилието над жени, “Нито Една Повече!”, който ще се проведе на 25 ноември от 18:30ч. пред Съдебната палата в София.

Desy & The Shiny Stockings
KICK’s, 22.11

Desy & The Shiny Stockings са обединени от идеята да пресъздадат онези стил и чар, които са били част от културата на джаз музиката в периода между 1930 и 1945г., известен още като „Златните години на суинга“! Десислава Андонова, Петър Георгиев и Димитър Карамфилов ще можеш да чуеш безплатно във вторник в любимия KICK’s, който оглася Шишман с качествена музика и енергични танци. Музикантите ще бъдат подкрепени от касичка, така че ако решиш – можеш да дадеш за каузата.

JIN MONIC
Stroeja, 24.11

Продължаваме на музикална вълна с JIN MONIC, които отдавна не сме чували на живо. Стилово определяна като алтърнатив, пост пънк, гаражен рок, психеделия, бандата излиза на сцена за пръв път през 2013. С годините групата сформира традиция новите им албуми да са съпътствани от пускането на лимитирани бройки тематична бира. Дали скоро да очакваме ново пиво под техния съпровод – вероятно ще разберем в четвъртък.

„БАНШИТЕ ОТ ИНИШЕРИН“
НДК, 26.11

Филмът направи абсолютен фурор! Почитателите на качественото кино със сигурност си спомнят „Три билборда извън града“, както и „Седемте психопата“, дело на брилянтния режисьор. Филмът е сниман на изключително красиви локации в Ирландия, а за още по-голяма автентичност актьорите говорят местния диалект от преди 100 години. Историята се върти около двама стари приятели, които се оказват в безизходно положение, когато единият внезапно прекратява отношенията им. Става дума за отколешни другари, които се озовават в двата враждуващи лагера на едногодишната гражданска война, която последва войната за независимост и обявяването на Свободната ирландска държава през 1922 година. Гледаме го на Киномания, а билетите са в продажба на касите на НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg

СОФИЯ CALLING: Банкет първи
Tell Me, 26.11

За първият Вечерен банкет в Tell Me ака. SOFIA CALLING на ринга се изправят две промоутърски организации, където между двамата селектори-организатори ще се разиграе надпревара за привличане на публиката към себе си до ранни зори. Охраната – “Батките на Купидон”, ще се погрижат за забавното прекарване на посетителите, като всеки гост ще има възможността да се превъплъти в един от тях, а в типичен за любимата ни София стил – свободията във всяка нейна форма е основен израз на нощта.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *