Една от 8: причини да подкрепиш

Кампания, която си заслужава

0 коментара Сподели:

Помниш ли какво казва Аристотел за добродетелта?

Още тогава, в ония далечни времена човекът измервал значимостта както на предметите, така и на постъпките си според ползата, респективно вредата от тях за себе си и за другите, с които споделял общо битие. В „Никомахова етика“ той настоява, че добрите постъпки носят полза както за нас самите, така и за другите. И може би това е първата констатация във философията, която признава индивидуалните действия като полезни за съвместния живот на един човек с другите. 

Доброто никога не остава „безнаказано“, ако не вярваш на нас – ето, казал го е и друг.

Днес искаме да ти разкажем за една фондация, която прави всичко по силите си да отвори вратите на доброто към всяка жена, която има нужда да прекрачи този праг.

Световната Здравна Организация обяви диагнозата рак на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата.  В България той е най-често диагностицирания сред жените (26.3% от всички злокачествени заболявания). Всяка година близо 4 000 българки чуват тази диагноза…4 000 български семейства биват засегнати от тази диагноза – и всяко едно от тях има нужда от подкрепа.

Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ “ е пациентска организация в подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и техните близки, чиято дейност изцяло се финансира от индивидуални и корпоративни дарители. Вече 9-та година чрез основните си дейности Една от 8 предоставя безплатна информация, психологическа, емоционална и практическа подкрепа на жените с диагноза и на техните близки. Можеш да прочетеш повече за тях на този линк.  Техният клуб се посещава годишно от хиляди засегнати от рака на гърдата хора от цялата страна.

Клубът на „Една от 8“ е мястото, където екипът на фондацията посреща всички нуждаещи се от подкрепа жени с диагноза рак на гърдата и техните близки. Единствен по рода си в България, той е сърцето на фондацията и своеобразен център на общността. С много любов и грижа домакините са се постарали да го превърнат в уютно и комфортно пространство, в което жените, чули диагнозата рак на гърдата, и техните близки да получат безплатно необходимата подкрепа, да научат как въпреки диагнозата да поддържат добро качество на живот и да продължават да бъдат успешна и пълноценна част от обществото. Намира се в идеалния център на София – на комуникативно място, което да бъде лесно достъпно за всеки. Поддръжката на това пространство изисква ежемесечни разходи както всеки дом – наем, режийни, консумативи и други. Месечните средства, от които се нуждаят, са изчислени около 3500 лв.

Ако посоката, за която работят, по някакъв начин ти звучи важна или значима, можеш да ги подкрепиш през DMS кампанията им, виж я тук.

Има възможност за дарения от 1 лв. нагоре, като ти избираш с колко можеш да бъдеш полезен. Ако пък нямаш финансова възможност, можеш да следиш и споделяш кампаниите им, за да достигнат до повече хора. Можеш да помолиш приятелите си да дарят от твое име за каузата – вместо подарък.

Осъзнаването, че не е нужно да си Една от 8, за да си част от тази така чиста кауза, е финалът, с който те оставяме.

Можеш да следиш „Една от 8“ и на този линк.

Editors’ Choice: вкусове, аромати, цветове

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *