Сетивата ни пируват през седмицата на италианската кухня

Седмото световно издание ще се състои от 14 до 20 ноември и е под надслов „Задружност, устойчивост и иновация“

0 коментара Сподели:
Italy

Колко често ти се случва да си мечтаеш да загърбиш ежедневието и да избягаш във вила в Тоскана,

за да се наслаждаваш на перфектни слънчеви гледки, докато се лее ароматно вино около теб, а чинията ти с паста сякаш никога не свършва? За съжаление тази мечта обикновено е грубо прекъсвана от алармата. Въпреки че тези гледки най-често ни съпътстват в сънищата ни, или докато реем замечтан поглед през прозореца в офиса, истинските вкусове на Италия могат да бъдат съживени по всяко време и навсякъде.

Италия ни доказва отново и отново качеството на кулинарията и продуктите си и така разкрива силната връзка между територията и развитата си култура на хранене. От първата до последната хапка, всяко автентично италианско ястие е изградено върху най-простичките, но най-ароматни съставки.

А ние ти говорим за това, защото от 14 до 20 ноември ще се проведе Седмицата на италианската кухня – едновременно по цял свят, та и у нас.

Събитието се провежда за седми път, като тази година фокусът е „Задружност, устойчивост и иновация: съставките на италианската кухня за здравето на хората и защитата на планетата“.

Кампанията цели да подчертае достойнствата на италианската кулинарна традиция в чужбина като отличителен елемент на Марката Италия, като в същото време подкрепя износа на продукти от сектор земеделие и хранително-вкусова промишленост. В рамките му ще се обърне внимание не само на качеството на рецептите и на италианската традиция, а също и на оригиналните продукти.

В програмата от събития в България тази година ще се включат ресторанти, предлагащи италианска кухня и кафе и вносители на италиански продукти чрез организиране на тематични менюта и дегустации.

Италия определено има какво да предложи, а главната цел на инициативата е да насърчи културата на хранене и разпространението на произведените на полуострова продукти.

Короната на събитието носи шеф Лука Малакрида – Капитан на APCI CHEF ITALIA – Националния отбор на Асоциацията на италианските професионални готвачи. Той ще проведе кулинарен курс в Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светове“. Събитието е благотворително и несъмнено ще бъде интересно.

Това не е всичко –

10 традиционни италиански рецепти, подготвени от шеф Рита Монастеро, ще бъдат издадени в двуезична книжка и разпространени безплатно в рамките на Седмицата. С радост бихме украсили рафтовете с кулинарни книги вкъщи с това специално издание.

В България Седмицата на италианската кухня по света се организира от Посолството на Република Италия в България, Италианската търговска агенция – ИТА София, Италианския културен институт в София, Италианската готварска академия и се популяризира от Министерството на външните работи на Република Италия. Автобус, движещ се по линия 413 в София, ще бъде брандиран с темата на Седмицата на италианската кухня по света, за да ти напомня да не изпуснеш така хубавото събитие.  Във фейсбук страницата  на Italian Trade Agency Sofia | Facebook можеш да следиш пълната програма.

Editors’ Choice: вкусове, аромати, цветове

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *