3 места за рамен в София

Супа за душата

0 коментара Сподели:
City Guide: Рамен

Точно като вълната на Хокусай, тази купа уют връхлита с екзотика върху сетивата. Разлива вълнение от срещата с нещо непознато, мечти за далечни дестинации и спомени за истории, разказани върху оризов папирус, прецизни картини на непознати художници…  

Ако има едно ястие – олицетворение на всички комфортни неща на Земята, това е раменът.

Тръгвам на обиколка в търсене на отблясъците, които Страната на изгряващото слънце отразява в София. Използвам любимото ястие като отправна точка – кои са местата, на които да усетиш културата на далечната страна, потапяйки сетива в едно-единствено ястие?

Всяка купа рамен е купа история, купа култура, но още повече – купа наслада с вкус умами. Истинската супа за душата!

HAMACHI-NI
„Г. С. Раковски“ 179
088 426 2244

Според някои рафинирани теории, за да не се пресготвят нудлите в рамена, консумацията му трябва да започва от бульона. Но ако си достатъчно гладен, да кажем, и стартираш именно с тях, няма ли изобщо да елиминираш шанса да се преварят?

Доказателствата, че раменът се консумира в реда, в който го усещаш, идват по емпиричен път в Hamachi, където има готвачи, безкрайно добри разказвачи.

За още кулинарни размисли, последвай ме до ресторанта, в който освен японска, изповядват и философия за нулев отпадък.

UMAMI
бул. „Джеймс Баучер“, х-л „Маринела“
0884 804 040

umami ramen

В спокойствието на оригиналната къща Сакура, където сенки и светлина допълват атмосферата от откритата кухня по тавана на кулинарното удоволствие,

споделят знанието, че раменът най-добре се комбинира с… бира!

Най-бързият начин да се пренесеш в Страната на изгряващото слънце? Като стъпиш на територията на автентичната японска градина на Umami. Често идвам тук заради сушито, но раменът е онази купа уют, превръщаща лесно стилния ресторант – в дом.

SANDO SHOP
бул. „Патриарх Евтимий“ 14
0877 998 984

sando ramen

Мислех, че съм фен на Sando Shop заради сандвичите, но трябва да си призная, че жестоката саламурика, сервирана рамо до рамо с рамена, бързо се превърна в геймчейнджър. Битката за най-печеливш играч в отбора предложения от менюто е оспорвана, но не-точно раменът заслужава първото място! Sando е задължителен гвоздей в програмата на всеки изследовател на градски кулинарни спирки и

ако искаш да разбереш как България среща Япония, само изсипи съдържанието на малката купичка саламурика в голямата купа със супа!

В първия епизод на City Guide ти показваме единствения по рода си сандвич в София.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *