Сезонните предложения на любимите ни ресторанти

Софийски есенни менюта

0 коментара Сподели:
food

Тя е тук – ароматна, красива и зряла.

С безброй цветове и форми тя е сезонът, който ни изпълва с наслада. Есента е нашето време, най-богатото и уютно време, в което земята ни дава щедро всичките си дарове. Сезонът на есенните ябълки, дюли, тикви и какво ли още не, сезонът, в който всичко трябва да се опита и изживее.

Ето защо с огромна наслада ти показваме новите сезонни менюта на любимите ни ресторанти.

Уловили безпогрешно богатата палитра на есента, това са местата, на които те водим, за да усетиш октомври във всяка хапка. Виж ястията им и шефовете, които са ги сътворили, избирай смело и после ни кажи не е ли изумително вкусен този сезон?

Constantinoff

Едно от любимите ни софийски места представя традиционните ястия, но пречупени през нова призма, която им дава съвременен дух и чисто нов прочит. Представяме ти Карамел Му и есенната му интерпретация от Constantinoff Restobar и шеф Сидония Радева, която представя десерта с нуга, малцов крем и карамелов бавариан. Докато се топи в устата, ще припомни всички свидни мигове от детството в неповторимата обстановка на рестобара.

бул. „Витоша“ 31-33
088 526 6566

Jazu

Японска кухня, фюжън ястия и джаз – Jazu ни пренася в екзотичния свят на Азия, в чиито измерения твори шеф Цветан Вълков и пренася източния дух във всяка хапка. Тук идваме на обяд, на бизнес среща или защото не спираме да мислим за техния Бенто бокс – традиционната японска кутия със суши, салата, предястие и основно ястие. Изключително здравословна и балансирана дегустационна комбинация с няколко разновидности. Тук идваме на вечеря заради неустоимите им салати, гьоза, бао бън, темпура, Wagyu, стриди и зашеметяващия джаз на живо!

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
088 710 4010

Solo by Lili Pham

Посрещаме те в новия дом на Lili Pham на ул. „Шипка“ 46, където ще се насладиш на азиатската и европейската кухня и ще опиташ от добре познатите екзотични майсторски ястия. Храненето тук е като ритуал за сетивата, в който обичаме да се посвещаваме при всеки удобен повод. Сезонното предложение от шеф Венцислав Христов е за китайското традиционно блюдо – патица по пекински, която увлича небцето с хрупкава кожа, допълнена от
приготвени на уок нудъли, зеленчуци и много вълнуващи аромати.

ул. „Шипка“ 46
089 684 0507

Mediterra

Обичаме да посрещаме пъстрите есенни дни в средиземноморската прегръдка на Mediterra, където се радваме на също толкова пъстрите им ястия. Сезонните предложения са обагрени от ароматния характер на трюфела, а съчетан с първокласните съставки и майсторския почерк, правят новото меню неустоимо. Пренасяме се в настъпилата есен с това изкусително ризото с тиквички, аспержи и джъмбо скарида и добавяме чаша охладено вино за разкош.

бул. „Витоша“ 89B
088 795 5525

The Revolutionary

В стилната обстановка на The Revolutionary Dining Room & Bar преоткриваме модерната италианска кухня с авторските интерпретации на кулинарни класики от шеф Лука Кабрини. Сезонното им изкушение е супа в стил Капрезе с домати и копър, цветни чери домати, маслинов прах, Страчатела и веган песто сорбе. Десертите от менюто са дело на главния сладкар – Велизар Малинов, който завършва цялото гастрономическо приключение така, че да намести всички детайли правилно. Тези в чинията, но и тези в нас.

пл. „Васил Левски“
02 447 6720

Vienna

Обичаме да идваме тук както заради романтичния дух, така и заради автентичния вкус на Германия и Унгария,
които откриваме във всяка чиния. Дойде ли това време от годината, моментално ни се прияждат вурстчета, картофени рьощи или пък сочен свински джолан. Допива ни се и от подбраните които тук са в изобилие и които утоляват всяка жажда. Днес ще хапнем хрупкав виенски шницел, защото класиката си е класика, а и няма по-подходящо ястие за октомврийския ни апетит.

бул. „Витоша“ 89В
088 865 5535

Щастливеца

Интерпретацията на домашния вкус на шеф Сидония Радева се познават още от първата хапка. Ако има няколко асоциации със златната есен, то една от тях със сигурност е Айвар! Представяме ти Баш айвар, който с неповторимия вкус на печени на огън чушки, в комбинация с домашно произведения Бански старец, крем сирене Мизитра и царевичен чипс ни връща право в сладките спомени от детството. Леката му пиперливост го прави перфектен за начало на някой запомнящ се обяд или вечеря с близки приятели.

бул. „Витоша“ 27
02 441 1155
Сан Стефано Плаза (с/у БНТ)
02 441 3344

Разхождаме те из: Площад Славейков for dummies

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *