Три супер различни събития, с които да оползотвориш двата почивни дни

Какво, къде и как в София

0 коментара Сподели:
vivacom unlimited

Не, това не са ежеседмичните събития, за които ти разказваме всеки понеделник. Този уикенд София е тъй цветна и разнообразна, че си заслужава да разхвърляш есенните листа по пътя и да откриеш сред тях най-любопитното, което е приготвила за теб. Без да ти губим времето, започваме от едно, което вече можеш да посетиш:

Unlimited Space by Vivacom
Сердика Център, 13–16 октомври, 10:00

В Сердика Център те очаква огледален свят, който премахва границите на възприятието ти за самия теб и пространството, което те заобикаля. От четвъртък до неделя имаш възможността да се потопиш в реалността на Unlimited Space by Vivacom. Инсталацията представлява „стая“, в която виждаш всички свои версии, а за фон звучи ambient музика, заглушаваща всичко извън пространството.

Подготви се за преживяване, което е в пълен контраст с глъчката в търговския център и познатите ти коридори.

Събитието е по повод новите Unlimited планове на телекома, които ти дават неограничени мегабайти, минути и SMS-и, за да усетиш свободата на общуването в най-чистия ѝ вид.

Unlimited Space ще можеш да посетиш в София до тази неделя с работното време на Сердика Център. Другата седмица, 20–23 октомври, ще гостува в Mall Plovdiv, а след това – от 27 до 30 този месец ще можеш да го посетиш, ако си в Бургас, в Mall Galleria Burgas. Организаторите са подготвили и томбола, в която имаш възможност да спечелиш един от три iPhone 14. За да се включиш, е нужно само да споделиш снимка или видео от изживяването в пост с #unlimitedbyvivacom в Instagram и да последваш профила им.

Окото на Истанбул
Дом на киното, 15 октомври, 14:30

Ара Гюлер, по-известен като „Окото на Истанбул“, се ражда пет години след създаването на Република Турция и днес е на 88. Посветил е живота си на това да запечатва на хартия душата на града. Снима в черно и бяло вече цели шест десетилетия и архивът му е с над 1 милион фотографии. Не се смята за фотограф, а за историк, който разказва събития и човешки животи. Произходът му е арменски, но е гордост за цяла Турция, защото е живата история и легенда във фотографията.

„Аз съм фотограф на живите, на онези, които дишат!“,

казва турският фотожурналист Ара Гюлер.  Хората трябва да присъстват в неговите кадри – памет за  живота и страданието им. Казва, че изкуството може и да лъже, но фотографията трябва да отразява реалността. Затова и възприема фотографията не толкова като изкуство, предпочита фотожурналистиката. Смята се за „визуален историк“. Във филма разказва за приятелствата си с Пикасо и Картие-Бресон. Снимал е Дали, Хичкок, Чърчил, Монро, Индира Ганди,  Мария Калас… Отказал е да снима Чаплин, защото го е заварил вече немощен.

Срещата с такъв човек е подарък. Дори и само на кино. Събота следобед отдели два часа от времето си и сме сигурни, че няма да съжаляваш. Можеш да си вземеш билети от тук.

Plant Exchange
Coffee Syndicate, 16 октомври, 17:00

Plant Exchange е общност за размяна на растения, свързваща различни хора, които взаимно допълват разнообразието си от растения вкъщи. Тази неделя ни канят на соаре в безкрайно любимия ни Coffee Syndicate. Освен великолепно ароматно кафе и фините им сладки еклери, ще бъде зелено от десетките растения, които ще могат да се подарят и разменят. Каква точно е идеята?

Ако имаш повече растения, отколкото място вкъщи и искаш да се разделиш с тях; ако искаш да откриеш съмишленици в любовта си към флората или пък си търсиш някое конкретно цвете – сложи в календара си пинче за неделя следобед, когато ще можеш да реализираш всичките си идеи. В профила на Plant Exchange BG можеш да видиш снимки от предишното издание на тази цветна среща и сме сигурни, че ще те вдъхнови.

В тон със случващото се в града, тук се питаме Дружелюбни ли са миризливките?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *