Събития за седмицата: 10-16 октомври

Какво ни е приготвила София за идните дни

0 коментара Сподели:

Потапяме се в света на абстрактното изкуство, музиката и трансформираните градски пространства.

Вместо да те питаме „Как си?“ при първа среща, те хващаме за ръка и ти даваме възможност да отговориш нещо различно от „Добре“, „Горе-долу“ или „Бива“, без притеснения. Отвеждаме те на места, на които е окей да си себе си, на които успяваме да се дистанцираме от ежедневието, на които се чувстваме в своя си кръг. Пък дори навън времето да се мръщи, има къде да се мушнеш на топло, било то в големите концертни зали или в уютните алтернативни пространства.

Остави бурите да вилнеят на воля и се гмурни в богатия културен живот на столицата.

To Me, To You – имерсивна изложба-инсталация
от 11 до 30 октомври

Депресията – това тъй тежко състояние на ума, духа и тялото ще се открие във всяка една от илюстрациите на “To Me, To You”. Целият арт на изложбата е подписан с болката, страха, гнева, апатията, примирението, отчуждението, самотата, безсънието и още хиляди състояния, които демоните ни изравят от най-свидните кътчета в нас, за да ни покажат, че сме уязвими. Ще се проследи трънливият и много грозен път, по който краката ни мислено късат всеки един чифт обувки, опитвайки се да преминат от там и стигнат заветното “добре съм, наистина съм добре”.

Депресията е мълчаливо място изпълнено с оглушителни крясъци. Това е и причината Михаела (Stalker Since 1993) и Борислава (Borislava MadeIt) Караджови да вкарат звук, за да може следващият тръгнал по пътя да мине знаейки, че и след най-опустошителната буря има слънце, което чака да изгрее.

Концерт на Стенли – Следи
 13 октомври

Стенли несъмнено е емблематичен образ за българската музикална сцена. От неподражаемия му глас до непогрешимия му визуален и музикален стил – той се превръща в един от най-ярките изпълнители в жанра. Хвърляме се с главата напред в експлозивното аудио-визуално шоу, като се стараем в дивите танци да не си изгубим някъде ръцете и лицето.

Set About
14 октомври

Партитата на Set About са едни от най-очакваните събития от годината и това е добре оправдано – Metodi Hristov, Gallya и Peppou ще са зад пулта с музиката, прескачаща всякакви жанрови граници. Билетите са в мрежата на EPAYGO, а местата – ограничени, така че побързай да грабнеш VIP пакет с достъп до собствен бар, пряка гледка към сцената, напитки и какво ли още не.

TRIGAIDA – ROFINKA EP LIVE PROMO
14 октомври

Ако пък този бийт не е твоят, зашо не те пробваме на нещо по-различно? Иван Шопов, за когото сме ти говорили не веднъж, и който продължава да ни изненадва, представя новото си EP с проекта Trigaida. Ще има и специални гости – хор при НУФИ „Широка лъка“. Подготвили са ни различни интерпретации на Rofinka, които ще озвучат Топлоцентралата, и сме сигурни, че и този път ще си тръгнем заредени от великолепието на народните ни ритми!

That Divine: Inner circle
15 октомври

“That Divine: Inner circle” се придържа към основната концепция на серията събития: да намират и да трансформират интересни градски пространства в pop-up парти площадки за един ден, където организаторите дават поле за изява на талантливи артисти. С откриването на зимния парти сезон ще ни изненадат с нещо по-интимно в сърцето на София. Залата, която ще домакинства следващото That Divine парти е уютно галерийно пространство на закрито, което позволява по-отбран брой хора. Ако искаш да си един от малкото, не губи повече време!

It Cans Go Terribly Wrong
до 16 октомври

Неделя е последният ден, в който можеш да посетиш серията от монотипии на Мирослав Живков – Джингиби. Пред теб се изправят абстрактни форми, наситени цветове и категорични композиции, отпечатани ръчно чрез техниката на ситопечата. Опростените образи пък въздействат с изчистената си същност. Изложбата е своеобразен себеанализ, постигнат с няколко месеца скициране, цветови търсения и експерименти. Всеки  артист – повече или по-малко разчита на принципа проба-грешка, към което препраща и самото заглавие на експозицията. В този смисъл грешката се явява като необходимост за постигането на завършен художествен проект, особено що се отнася до аналоговия процес на работа, а финалните произведения внушават спонтанност с непретенциозния си облик.

Жаден си за още изкуство? Прочети повече за изложбата WESEUM, посветена на щастието и тъгата на маргинализираните у нас.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *