Стани истински кулинарен експерт в две лесни стъпки

Пътят от foodie ентусиаст до foodie експерт може да не е толкова дълъг с тези две лесни стъпки. Виж какво да направиш и най-вече къде да отидеш, за да опиташ храна от цял свят

0 коментара Сподели:

Обожаваме храната и това е ясно за всички, които ни познават.

Обичаме емоцията, която ни носи, обичаме да изследваме рецептите на всяко ястие, да откриваме нови магични места в града, където да опитаме изумителни шедьоври и още, и още. Ето защо съвсем скоро се замислихме, че сме почти експерти в кулинарния свят. Той обаче е толкова богат, че винаги има какво още да се желае, а нашата „квалификация“ на fooddy ентусиасти винаги може да бъде подобрена и да се издигне на по-горно ниво. Ето защо вземаме и теб с нас и ти даваме две основни лесни стъпки, които да те превърнат поне във fooddy експерт първо ниво. Рецепторите трябва да бъдат тренирани, знанията трябва да бъдат попълвани, а усетът ти към най-доброто да се развива всеки ден. Виж какво да направиш и най-вече къде да отидеш, за да натрупаш достатъчно опит и впечатления в този необятен свят на кулинарния бизнес и кулинарното съвършенство. Добавяме и, че те водим на място, където можеш да опиташ изумителна храна от цял свят, така че – давай смело нататък!

Опознай сектора, за да го обикнеш

Първата и най-важна стъпка е да добиеш обща представа и обща култура за кулинарния сектор и бизнес отвътре. Работата с храни и напитки, качествените технологии в производството, страхотните и свежи продукти и суровини са сред най-важните за всички кулинари и хора с кулинарен бизнес. За да не говорим излишно, те съветваме директно – не пропускай Пет международни изложения за хранителната индустрия, които ще се проведат в София тази есен. От 5 до 8 октомври в Интер Експо Център ще можем да видим изложенията – „Месомания“, „Светът на млякото“, „Булпек“, „Интерфуд&Дринк“ и „Салон на виното“.

Те са обединени под мегабранда Международни хранителни изложения и ни показват стотици български и международни компании.

Петте изложения създават платформа за запознаване с тенденциите при храните, напитките, опаковките и технологиите в хранителния сектор. Посетителите попадат в профилирана среда с потенциални бизнес партньори. „Всички качества на международните хранителни изложения ги превърнаха в основни събития за сектора на Балканите и Източна Европа; те създават перспективи за развитие на бизнеса“, споделят организаторите.

Тренирай сетивата си

Втората стъпка е и най-важната – сетивата на истинския експерт трябва да бъдат безпогрешно тренирани. Ето защо в Интер Експо Център те не са пренебрегнати. За да е едно изложение пълноценно, освен платформа за иновации то трябва да бъде и вселена на сетивата. От няколко години Интер Експо Център вдъхновява присъстващите на международните хранителни изложения със „Сетива без граници“. Всяка година едноименният фест има различен акцент. Сега това ще е БулевАРТ на вкусовете. БулевАРТ на вкусовете съчетава идейна храна от различни краища на света с улично изкуство. Фестът ще посреща в духа на града и оживените централни пешеходни зони.

Така както във всяко космополитно кътче по света, така и тук площадчетата и малките улички ще приютят street food магьосници.

Изкушаващите предложения от улична храна ще бъдат миксирани с много екзотични и гурме продукти, шокоизненади, сладолед. На китните щандчета ще опитваме в приятна компания коктейли, крафт напитки, подбрани ароматни кафета. И както приляга на арт пространствата и на най-забележителните местенца във всеки град, всичко това ще е облечено в прекрасните изпълнения на артисти и улични музиканти. Фестът ще ни срещне с много български вдъхновители и чуждестранни участници от Италия, Гърция, САЩ, Република Корея, Полша, Аржентина. Пристан в рамките на мегабранда от 5 до 8 октомври намира и новата тематика GreenLine. След успешното първо издание тази пролет сега проектът за продуктите от лечебни и ароматни растения е надграден. Продължава и развитието на концепцията БИО ЗОНА, обединяваща био сегмента в хранителната индустрия. Вниманието ще прикове Пица шампионатът, в който ще се включи международно жури. Конкурсът Златен медал с диплом ще отличи качествените и оригинални продукти и адитиви.

Освен на всичко това в Интер Експо Център ще може паралелно да се насладиш и на COPIS – единственото в България изложение за печат и реклама акцентира на графичния и пространствения дизайн, материалите и консумативите за печат, производството на рекламни елементи и визуални комуникации. Повече за това събитие виж тук, а за всичко останало те очакваме на място от 5 до 8 октомври в Интер Експо Център. Ще бъде интересно, иновативно и мнооого вкусно. Сигурни сме!

За още едно вълнуващо събитие в Интер Експо Център – виж Пътят на рекламата и печата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *