Три албума за дъждовни следобеди

0 коментара Сподели:
три албума

Лятото е единственият сезон, който не се подчинява на законите на физиката и си има собствен часовник.

Неусетно горещите безгрижни дни се изплъзват като през пръсти и се връщаме към зашеметяващата реалност, която ни кара да бъдем изобретателни, за да намерим начин да я приемем такава, каквато е. Често отговорите са прости и могат да бъдат намерени, докато

пиеш чай, почивайки на евтин стол, наблюдавайки дъжда и слушайки хубава музика.

Затова реших да ти споделя три албума, които смятам за най-добър спътник за затварянето на още една лятна история.

SUFJAN STEVENS – CARRIE & LOWELL

Sufjan Stevens има десет издадени албума, но смятам този за най-добрият. Ще ме питаш защо и аз ще ти отговоря, че няма нищо по-силно от това да бъдеш уязвим, а този албум нежно прегръща уязвимостта и я слага на пиедестал. Sufjan умее да бърка в раните с помощта на най-острият предмет – думите. Carrie & Lowell е личната история на Sufjan, неговият живот разказан чрез музика.

JULIA JACKLIN – PRE PLEASURE

Певицата от Австралия издаде третия си албум ‘Pre Pleasure’ тази година и при първото слушане усетих чувството на комфорт в дискомфорта. С този албум вървим по пътеката на емпатията, често левитирайки върху чувства, а не просто идеи. ‘Pre Pleasure’ е признание, че понякога най-доброто нещо, което можеш да направиш, когато срещнеш проблем, е просто да вдигнеш рамене и да продължиш напред с усмивка.

PHOEBE BRIDGERS – PUNISHER

Първият път, когато слушах Phoebe Bridgers бях пленена от зрелостта в гласа ѝ и моментално изгубих представа за физическия свят около мен, а дори и за себе си. Има два издадени албума и четири номинации за наградата Grammy, благодарение на чувство за лека апокалиптика в музиката ѝ, многопластовият ѝ музикален усет и пълното ѝ сърце. ‘Punisher’ е свободно падане навътре, в този многоизмерен свят, който никога няма да успеем да разгадаем напълно.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *