Баретата – обичаме това френско клише

Поетичните шапки са задължителни тази зима

0 коментара Сподели:

Баретите се завръщат и благодарение на Instagram са по-готин аксесоар от всякога. От бригадата кожени барети, които видяхме по подиумите на Dior's Fall 2017, до любителите на Bad Gal Riri, Бела Хадид и всички любими влиятелни дами в социалните мрежи, всички носят френската шапка този сезон и има безкраен на брой начини и ти да го правиш.

Баретата сякаш за кратко се превърна в нещо задължително с уникалния си уличен привкус, способността да се адаптира достатъчно добре с всички класики в гардероба и, разбира се, с това, че сякаш е аксесоарът, от който се нуждаехме, за да превърнем начина, по който изглеждаме, във френско вдъхновение.

Иначе баретата има дълга история, която стартира още от Древна Гърция. Че Гевара пък я прави символ на революцията, но чисто модно ако погледнем назад във времето, ще я видим на главата на Фeй Дънауей – една от живите легенди на Холивуд, – която носи барета, наклонена настрани по време на емблематичната си роля в „Бони и Клайд". Можем да се сетим за поне няколко кадъра и с Мерилин Монро, която предпочита поетичната шапка за завършек на аутфитите си.

С днешна дата обаче интерпретациите с баретата не се изчерпват само с това, дали да я наклоним наляво или надясно, тя е много повече от това.

Ако не си сигурна как да стилизираш баретата обаче, вземи вдъхновение от улицата и снимките по-надолу, за да не се окаже, че изглеждаш като клише или турист, посетил Париж за първи път. Не се страхувай да я комбинираш с големи обеци, с очила, опитай я в черно и бяло. Нашият съвет е базовият й вариант в червено да е последния цвят, към който протягаш ръце, освен ако това не е част от ироничния ти стил.

Интересуваш ли се от изкуство?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *