Editors’ Choice: събитието на месеца, социална отговорност и музика за дните ти

0 коментара Сподели:
editors' choice

Мястото на страниците ни, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва. Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия.

Септември навява прохлада през отворения през нощта прозорец,

а знойните нощи остават в спомените ни до циганското лято, в което вярваме искрено. Посрещаме септември със завръщане към града – изложби, уют, вълнуващи неща.

Готов ли си?

Приложението: FoodOBox

Знаеш ли, че 1/3 от храната в световен план отива на боклука? Представяме ти първото българско приложение, което се бори с разхищението на годни за консумация порции. Механиката е лесна – работят с над 250 заведения в цялата страна, от които можеш да поръчаш кутия-изненада. До теб стига висококачествено хапване, хранителните бизнеси намаляват неоползотворените си продукти, а планетата ти е благодарна!

Кампанията: Планетариум в София

София е единствената европейска столица, която няма действащ планетариум. Авиационно-космическия форум е създал проект за изграждане на „Андромеда“. Готовата структура се намира в Топлоцентрала, а за да заработи е организирана кампания за набиране на средства. Нужната апаратура включва 4 проектора, сървърен компютър и специализиран софтуер, а сумата – 20 000 лв. Ако искаш да подкрепиш науката у нас можеш да го откриеш кампанията на platformata.bg

Изложбата: the Supper

Седмата самостоятелна изложба на Станислав Трифонов – Насимо носи името “The Supper” или „Вечерята“. Като търсач на дълбочини талантливият артист за пореден път поставя на масата храна за размисъл. Менюто е извадка от най-разпространените изкушения пред човека – тема стара като древността и актуална като от преди малко. Иван Шопов ще разгърне пространството с възхитителната мощ на музиката си, а ние нямаме търпение. Откриването е на 21 септември.

Свещите: Chaika

Приканващото пламъче на запалената свещ добавя към уюта на септември. Когато драснем клечица и я доближим до кехлибареното бурканче, в което ни очакват изцяло натурални съставки и опияняващ аромат, насърчаваме хубавите хормони в ума си. Творенията на Chaika разчитат на соев восък, а сред артикулите им те очакват още спрейове, пръчици за дома, уханни блокчета. Полет!

Книгата: Ариадна

Хипнотичен, развихрящ въображението и неустоимо магичен, романът разказва нов епос, който поставя в центъра на историята забравените жени от гръцката митология, устремени към един по-хубав свят. Ариадна, принцесата на Крит, посреща зората от красивия си дансинг. Под разкошния дворец обаче неизменно отеква тропотът от копитата на нейния брат Минотавър – чудовище, което умилостивяват с кървави жертви. Дали решението ѝ ще доведе до щастлив край?

Албумът: Oblivion

No Devotion се завръщат в сърцата ни с емоционален тътен и албум, който обещава да озвучи целия ни месец. След като през 2015 слушахме в захлас Permanence, най-накрая можем да се насладим на ново творчество от вокалиста Geoff Rickly, басиста Stuart Richardson и китариста Lee Gaze. Очакваме Oblivion на 16 септември, а дотогава слушаме Starlings и No Oblivion в захлас!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *