Nasimo и неговите 14 изкушения

Станислав Трифонов – Насимо представя „Вечерята“, своята 7-а поред самостоятелна изложба в галерия „Нирвана“, а ние разказваме повече

0 коментара Сподели:

Има артисти, които харесваме, има и такива, които следим с интерес, а има и истински легенди, за които ти разказваме всеки път когато ни се удаде възможност.

Е, любимият ни Станислав Трифонов – Насимо определено е от третата група и без да скромничим, можем да кажем, че той е творец, с когото се гордеем. От ранните му творби до днешните произведения на изкуството, които излизат под изкусните му четки, бои и флакони, ние знаем, че всяко ново нещо, което ни представи, определено ще е право в десетката.

Ето защо и сега сме супер развълнувани да ти съобщим, че Насимо ни готви 7-а самостоятелна изложба,

с която май отново ще ни скрие шапките. Събитието ще е в сряда, на 21 септември, от 19:00 часа в галерия „Нирвана“, като на място ще видим 14 + 1 творби смесена техника. Те ще ни покажат разгръщането на личния му стил, който все по-категорично доближава двата полюса на изяществото на класическата живопис и бунтарската експресия на уличното изкуство. В изложбата с името The Supper като търсач на дълбочини Насимо за пореден път ще постави на масата храна за размисъл.

Менюто е извадка от най-разпространените изкушения пред човека – страст, гняв и свобода са образи и изразни средства едновременно върху всяко едно от платната, върху които усещаме плътността на състоянието и на самия творец. И този път Насимо ще ни потопи в цялостно преживяване благодарение на вдъхновяващата си колаборация с други две смели лица на съвременната българска арт сцена.

Иван Шопов ще разгърне пространството с възхитителната мощ на музиката си,

специално създадена за изложбата, а SuperS4upen от режисьорското място ще ни покаже своята дива интерпретация на „Вечерята“, която ще видим по време на, както и малко преди самата изложба.

Напомняме ти, че неслучайно наричаме Насимо легенда на българската графити сцена – той хваща спрея през 1995 г. и вече 25 г. изумява сетивата ни с наистина спиращи дъха творби с изключително силни послания. Насимо е познато лице и на световната графити сцена с изяви в Канада, Англия, Италия, Поругалия, Русия, Китай, Турция, Индия, Косово Гърция, Румъния, Чехия, Белгия, Германия, Полша, Австрия и най-известният български графити артист, работещ също толкова завладяващо и с бои върху платно.

Дотук има 6 самостоятелни изложби и колаборации във и извън своята сцена.

Установява термина Fine Graff Art – симбиозата между традиционната живопис и графитите. Заради всичко това, а и заради изненадите, които определено ни е подготвил, те очакваме с нетърпение на 21 септември в галерия „Нирвана“. За финал подсказваме, че ограничен брой кутии с принтове на картините от „Вечерята“ ще могат да бъдат закупени на място, като всеки от принтовете в кутията ще е подписан лично от Насимо. Нямаме търпение!

За още от същото – виж NASIMO – СВЕТОВЕН ГРАФИТИ МАЙСТОР И СКРОМНО МОМЧЕ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *