#ПромениКартинката – фасът ти не е част от нея!

Информационната кампания насочва погледа ни към замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове

0 коментара Сподели:

От нас зависи да виждаме любимите ни полянки, плажове, градски пространства и предпрочитани места чисти и в отлично състояние. Замърсяването с изхвърлени фасове не им отива и определено не е начинът да се грижим за тях.

Няма значение дали си пушач или непушач, има значение дали си отговорен към всичко, което ни заобикаля.

Ето защо с радост приветстваме информационната кампания #ПромениКартинката на Филип Морис България, която цели да повиши информираността за замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и да провокира към отговорно потребителско поведение. Тази пролет #ПромениКартинката се впусна във вълнуваща колаборация с НАТФИЗ, като 7 екипа от студенти 2-ри курс в специалностите режисура, операторско майсторство, драматургия, монтаж, звук и продуцентство създадоха видеа, вдъхновени от информационната кампания и представиха глобалния проблем с неправилно изхвърлените цигарени фасове през призмата на изкуството, отправяйки апел за грижа към природата.

Ние подкрепяме с две ръце тези арт колаборации, които насочват погледа ни точно към проблемите, свързани с околната среда, а ето какво ни разказа за инициативата и мениджърът регулации и устойчиво развитие във Филип Морис България Диляна Якова: „Свикнали сме да виждаме фасове навсякъде около нас, защото всяка четвърта изпушена цигара попада в парка, на улицата или на плажа вместо в кошчето. Вярваме, че е наша отговорност да променим нагласите в обществото към този проблем и да провокираме промяна в поведението на потребителите, за да се справим с него. Това е целта на всички инициативи и акции в страната, които организираме като част от информационната кампания #ПромениКартинката“.

През лятото на 2021 г. бяха поставени въздействащи визии по 40 плажа на българското Черноморие,

а през есента бяха организирани доброволчески акции по почистване в 5 български града: Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Русе. По време на почистванията близо 180 доброволци, над 50 служители на Филип Морис България, партньори и поддръжници от местните общини събраха общо 620 кг фасове и други отпадъци. На Световния ден за почистване на околната среда – 18 септември – пък бе открита и едномесечна изложба с информационни пана на #ПромениКартинката в Градската градина в Пловдив. Веднага след това изложбата се пренесе и в София в градинката на НДК, където атрактивните визии провокираха вниманието на минувачите, а през тази пролет изложба бе открита и пред Народния театър „Иван Вазов“.

Това лято кампанията откри изложба и в морската столица, разположена пред Дома на архитекта. Изложбата бе част от активностите на кампанията,

която тази година иска да #ПромениКартинката в арт кварталите в страната, част от които е и Таляна във Варна,

отличаващ се с културно-историческото си наследство и артистична енергия. В кампанията, с призив за активност, се включват и известни лица, които припознават каузата на #ПромениКартинката. Сред тях са музикантите от група „Остава“, писателят, музикант и радиоводещ Гери Турийска, журналистът и радиоводещ Ники Кънчев и PR експертът Ива Екимова. Ако искаш да видиш още за тази супер готина кампания и за глобалния проблем със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове, цъкни тук или хвърли един поглед на  Facebook страницата на кампанията #ПромениКартинката. И си събирай фасовете, приятелю – природата е за всички и трябва да е чиста!

Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България.

За още готини инициативи – виж Ели Жотева, морето и арт проект, който отваря сърцето

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *