Антония Димова за интериорния дизайн и търсенето на вдъхновение

"Може да имаш в себе си талант, но да създаваш хаотични и разбъркани неща. Много е важно да те научат как да създаваш концепции чрез талантите ти."

0 коментара Сподели:
Антония Димова

В динамиката на съвременната работна среда какво означава да бъдеш истинско про? Go Guide тръгва по следите на професионалистите, за които да бъдат в крак с работното време не е въпрос на мода. Запознаваме те с хората, с които имейлите спокойно могат да бъдат срещи, и ти подсказваме как да се превърнеш в легенда на работното място. А ако се чудиш коя да бъде следващата спирка в кариерното ти развитие, не забравяй, че PokerStars е работното място, на което професионализмът среща един печеливш отбор.

Антония Димова е интериорния архитект, който искаш да се захване с проектът ти.

Почеркът ѝ  личи в дизайните на любими софийски заведения и офисите на някои от най-продуктивните компании тук. Контролът между емоциите и стресът е това, което според нея може да те превърне в истинска легенда на работното място, какво още, чети в интервюто.

Как реши да се занимаваш с интериорен дизайн и архитектура?

От малка се занимавах с рисуване, но се лашках между желание и нежелание. Завърших гимназия и осъзнах, че това е най-голямата ми сила. Започнах да се подготвям за кандидатстване в Академията. Първата година учих в едно ново, бих казала експериментално, училище в България – Свободна Академия за изкуство Жул Паскин. След пътуване извън страната, майка предложи да погледна нещата от друг ъгъл – да уча в чужбина и да се занимавам с интериорен дизайн. Така се озовах в Италия в далечната 1996, където завърших интериорна архитектура.

До ден днешен съм благодарна на нейната далновидност, защото това е моята професия.

С кой от проектите, по които си работила досега, най-много се гордееш?

С проектите, които са ми дали възможността да създавам концепции и нови виждания за пространството, традициите, дизайна. Един от емблематичните е „Мома“ – трансформирахме гледната точка за български ресторант в една нова, сценографична и емоционална обстановка. Проектът беше плод от предишни мои проучвания, в областта на историята, на традициите и изкуството в България и ме доведе и до работа с архитекти от Англия, които се бяха заели с разработката на идеен проект за Фрапорт, за Терминал 3 в София.

Друг мой любим проект е ресторант „Сатсанга“, където сме в момента.

Възможно ли е, според теб, човек да се научи на креативност или това качество е по-скоро вродено?

Възможно е, ако попаднеш на правилното място, сред правилните хора, които да те научат как да мислиш. Това се случи с мен в Италия. Може да имаш в себе си талант, но да създаваш хаотични и разбъркани неща. Много е важно да те научат как да създаваш концепции чрез талантите ти.

Три неща, които можем да направим, ако чувстваме, че идеите ни са „в задънена улица“?

Да се отдалечим за малко от това, което правим. Да потърсим вдъхновение чрез изкуство. Да избягаме десет километра, да изкачим връх или да направим нещо, което да ни умори много, за да се изпразни главата ни.

С какво за теб се асоциира думата „професионалист“?

Човек, който изпълнява работата си от начало до край, който спазва думата си и поетите ангажименти, независимо от обстоятелствата и трудностите, с които се среща.

Тук те срещаме с един от талантите на любимците ни от Lobster: Никола Николов за това да се чувстваш като дианабадския Илон Мъск

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *