3 филма, чието действие се развива предимно на палубата

Зад борда те очаква добро кино

0 коментара Сподели:
https://www.youtube.com/watch?v=3mMN693-F3U&t=2s&ab_channel=RottenTomatoesTrailers

Скачай на спасителната лодка и дай газ към летните морски ширини.

Там, където хоризонтът няма край, делфини порят вълните, а слънцето сияе в оранжев нюанс над морската пяна, се раждат някои от най-вълнуващите истории. Колкото и да е благодатно, морето е и рисковано, но на кино опасностите извикват приятна тръпка в душата ти. Отдай се на приключения и усети вятъра в косите си с тези три филма, чието действие се развива предимно на палубата.

Life of Pi

Освен смайващо красив, Life of Pi е и завладяващ с въздействащата си история за любов, воля и оцеляване. Филмът остава верен на романа на Ян Мартел и дори го надскача в някои аспекти. Когато семейството на младо момче от Индия заминава за Америка с цялата животинска менажерия на семейния им зоопарк, нещата бързо се объркват и младежът се оказва в една спасителна лодка със зебра, орангутан, хиена и… бенгалски тигър. Ще успее ли да оцелее?

Triangle

Не можем да устоим на чара на сюжет, изпълнен с времепростраствени парадокси. Такава е и тази мистерия от 2009 година. Яхтата на група приятели попада във внезапна буря, а когато непознат кораб ги приютява на палубата, откриват, че на борда привидно няма абсолютно никого. Оказва се обаче, че някой дебне в сенките. Постепенно загатката се заплита все повече, достигайки до кулминация, която ще те остави напълно смаян.

Броненосецът Потьомкин

Макар и меко казано стар, този филм остава еталон за кино изкуството почти цял век по-късно. Лентата на Айзенщайн е своеобразен наръчник за всеки начинаещ кинаджия. Един от най-изкусните примери за добра кинематография, монтаж и режисура ни въвежда в епицентъра на опит за бунт на екипажа на боен кораб. Нещата обаче не са черно-бели (за разлика от цветовете на екрана) и отделните епизоди представят различните гледни точки на персонажите.

Ако си жаден за морски афери те каним с нас към Касандра: Ресторантите, баровете и хотелите, които си заслужават

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *