Tips&Tricks: как да се интегрираш бързо на новата работа

3 бързи и успешни начина да опознаеш новата среда и колеги

0 коментара Сподели:

Ако се чудиш как да разпознаеш дали средата и колегите ще са добра комбинация с теб и личностните ти особености, виж няколко изпитани метода, с които да направиш добро проучване.

Все повече и повече се убеждаваме, че дори да правиш всичко, за което си се молил тайно вечер, на работното място има няколко други фактора, които те карат да ставаш с усмивка рано сутрин. Офис  приятелчетата и шефът изграждат средата, която да те държи мотивиран. Те са компанията, с която ще излезеш в петък вечер, след завършен проект (и не само), изобщо, както се казва, на работа прекарваме твърде много време от живота, за да си позволим да се чувстваме зле.

Затова сме помислили как да изследваш средата, преди да се хвърлиш в новото начинание.

След като получиш така желаната оферта и атмосферата на интервюто се разпръсне във въздуха, имаш реалната  възможност да огледаш истинската среда и хората в нея.

1. Почерпи от офис атмосферата, предварително

Попитай дали можеш да прекараш няколко часа в офиса. Това ще ти даде възможността да наблюдаваш поведението на бъдещите ти колеги в естествена хабитат, ще имаш първите впечатления и ще може да поразмишляваш как ще се  впишеш. Наблюдавай как интерактват хората помежду си, дали се окуражават, дали работят в екип, но имай предвид, че те също ще следят всяко твое движение.

2. Опознай шефа си

Връзката между екипа и ръководителя е есенцията на работата.

В повечето случаи поведението на шефа и начинът, по който той действа, се пропиват в настроението на всички останали.

Поговори си с него за бъдещите ти амбиции и какво очакваш от себе си след няколко години, можеш да си отбележиш като лош знак, ако избягва такъв тип разговори.

3. Осигури си поле за развитие

Нищо не ти пречи да разбереш какво се е случило с предишния човек, заемал поста, който ти предлагат. Също така направи кратка интроспекция и виж дали позицията ти ще е логично продължение на кариерния път, който си представяш. Или пък ново начало на развитието, което винаги си искал. Не се притеснявай да разчиташ на инстинктите си, не е толкова страшно и всъщност го правим в по-голям процент от решенията ни, така или иначе.

За финал няколко принципа от опита ни „на терен“

Бъди положително настроен, но с рационалната доза скептицизъм, потърси алтернативни източници, които да ти предложат информация за компанията и не забравяй да направиш усилие да опознаеш потенциалния си шеф, добрата връзка с мениджъра ти е ключова за удовлетворението от свършената работа.

Ето няколко разкрасяващи ритуала за коса.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *