Jameson представя: 5 филма, които да гледаш само на пълен стомах

Селектирахме 5 филма за истински гастрономи

0 коментара Сподели:

В случай че припознаваш себе си в хаштага #epicfoodie, то следващата селекция е при правилния човек. Няколко филма, от които небцето ти потръпва, усещаш аромат на френско сирене и текстура на паста al dente. Чети и гледай само на пълен стомах и да не кажеш, че не сме те предупредили.

JULIE AND JULIA (2009)
ДЖУЛИ И ДЖУЛИЯ

Един от сигурните начини да се простиш с коремчето е да се отървеш от стреса. Именно това прави Julie,като напуска работата си и се отдава на хобито си професионално. Така тя решава да сготви всички рецепти от книгата на Julia Child за година. Очаквай френска кухня, хумор и любов към маслото.

THE LUNCHBOX (2013)
КУТИЯ ЗА ХРАНА

Ден след ден Ila грижливо приготвя храна за съпруга си, докато вследствие на грешка ястията не попадат при вдовеца Saajan. Така двамата започват да си разменят бележки в кутиите за обяд. Вълнуващ тук е начинът, по който тя използва храната като изразно средство. И да, ако обичаш индийска храна, ще ти потекат лигите.

A TRIP TO ITALY (2014)

Продължението на The Trip (няма начин да не предпочетем италианското пътуване) води английското дуото Coogan и Brydon от границата с Франция до Капри, а това означава само едно – много, много паста. Предупреждаваме, че двамата са толкова забавни, че трябва да внимаваш да не се задавиш с лингуините си.

RATAТOUILLE (2007)
РАТАТУЙ

Идеята за плъх, кулинарен гений в Париж е, меко казано, необичайна. Това обаче ни най-малко не попречи на Pixar да преобърне клишето за плъховете и да ни накара да видим Реми като вдъхновение, що се отнася до начина, по който гледаме на храната и удоволствието, което изпитваме от нейните вкусове.

LIKE WATER FOR CHOCOLATE (1989)
КАТО ГОРЕЩА ВОДА ЗА ШОКОЛАД

Романтичен любовен триъгълник между мъж и две сестри. Tita, жена, влюбена в съпруга на сестра си, готви всяка едно ястие като любовна песен за своя любим. Филмът е кръстен на мексикански метод за приготвяне на горещ шоколад, а това, на което трябва да обърнеш внимание, е "магическата" сватбена торта на главната героиня.

А ето още предложения за яки филми.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *