Послания за зелен живот ще ни очакват в Ботаническата градина

Зелено събитие, организирано от любимите ни разказвачи на истории

0 коментара Сподели:
botanic garden

Сър Дейвид Атънбъро казва: „Бъдещето на живота на Земята зависи от способността ни да предприемаме действия. Много хора правят каквото могат, но истинският успех може да дойде само ако има промяна в нашето общество, в нашата икономика и в нашата политика. Със сигурност носим отговорността да оставим на бъдещите поколения планета, която е здрава и обитаема от всички видове“.

Приятелите ни от InGlobo изповядват същата нагласа и се заемат с нелеката задача да организират събитие с мисъл към планетата, на което имаме възможност да научим много.

Отговорността и убеждението, че като медия имат силата да отправят важни послания и да променят нагласи, също не са им чужди. Затова и третото издание на Ловци на истории ще бъде със „зелен отпечатък“, в което ще поставят темата за въглеродния отпечатък – както личен, така и на корпоративно ниво, ще можем да поговорим за това що е то кръгова икономика, какво значи да си устойчив и да живееш природосъобразно, за климатичните промени и биоразнообразието, за това какво е zero waste трендът и всички онези неща, които засягат нашето бъдеще като хора на планетата. Събитието ще се проведе на 5 юли в сърцето на София – в Университетската ботаническа градина.

InGlobo

Според доклади на WWF настоящите усилия за опазване на природата се провалят, защото не са достатъчно амбициозни, за да съответстват на мащаба на заплахата, пред която е изправена планетата.

Затова и от WWF призовават политическите и икономическите лидери на най-високите нива да се ангажират с координиран, глобален план за действие за защита на планетата. Ние като отделни индивиди не можем да решим световните екологични предизвикателства сами, но можем да бъдем пример и да изиграем значителна роля в стимулирането на по-широка обществена трансформация, ако използваме гласа си, за да привлечем ефективно и други хора заедно с нас по пътя към устойчивостта. С правилната информация навреме можем да променим трайно поведението на хората към намаляване на вредата за околната среда и увеличаване на обществената отговорност.

Това издание на Ловци на истории ще завладее вниманието ни с разкази за големите избори, но и малките стъпки, които предприемаме както за да намалим рисковете за здравето си, така и за да си осигурим по-добра среда за живот и да опазим природното богатство в дългосрочен план. На сцената ще се качат личности, които имат висока ангажираност към темата за намаляване на вредата за околната среда и обществото, от които можем да научим много. Ще чуем хора, които живеят устойчиво и правят своя „зелен избор всеки ден.

Рада Бонева, Ани и Стойчо – създатели на Eco Switch и любими наши домакини в Station Zero, и двама доста важни за бизнеса мениджъри – Силвия Канин от Филип Морис България и Калоян Георгиев от Браун-Форман България, ще ни помогнат да разширим знанията си в сферата. Дискусията ще затвори Мария Лазарова от bTV Media Group, един от виновниците зад инициативата „Да изчистим България заедно“.

Основният въпрос, който събитието има за цел да зададе към всеки един отделен човек, е:

Какво може да направи всеки един от нас? Какво можем да сторим, за да направим разликата?

И краткият отговор е, че имаме силата да избираме какво обличаме, какво ядем, как пътуваме и в какво влагаме парите си. И ако достатъчно хора настояват за промяна, промяната ще дойде. По-дългият отговор на този въпрос и голямата картинка ще чуем от гост-лекторите на 5 юли в сърцето на София – Университетската ботаническа градина.

Ние определено ще сме там. Ще се радваме да споделим една смислена вечер под звездите в това райско кътче.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *