Ново място в София: Unica

Прозорец между Италия и България от създателите на „Космос“

0 коментара Сподели:
Unica

Нов, интересен и с изключително внимание към детайла –

Unica не е автентичен италиански ресторант, а вълнуваща интерпретация. Тук се усеща модерния прочит на Италия, с умело имплементирана българската нишка. Откриваме още красиви вертикални градини, вплетени в интериора и разнообразно меню. На първия етаж ни очаква по-неангажиращ daily вайб, а вторият очарова с елегантна атмосфера.

Ресторантът има и малка бакалия с автентични италиански и български продукти.

А сега, малко по-пространствено.

Мястото, на което Unica цъфти в градската среда, е преминало през не една и две метаморфози. Помним го като китайски и руски ресторант, но преди това стените са видели и друг тип наслада за посетителите – бул. „Цар Освободител“ 8А е приютявал и бардаци. В сегашно време представя изискана обстановка с великолепна гледка и златен павиран път, по който да стигнеш до него.

Пространството е решено в много добър за локацията вид, а именно – можем да разделим условно двата етажа като места за два вида изживяване. На приземния отиваме за великолепна пица с чаша вино или пивка бира. Вторият етаж приютява по-изисканата част на Unica, където кулинарията среща изкуството, а небцето ни – насладата.

Светлото дърво и дълбоките зелени нюанси в интериора ни изпращат на визуално пътешествие назад във времето към средата на миналия век, а плавните линии, които следват детайлите тук, успокояват и добавят усещане за уют. Стената с естествена растителност е акцент, който приковава погледа и показва усърдност.

Разказахме ти за локацията и за впечатляващия интериор, и сега е време за нейно величество – храната.

В чиниите, сервирани тук, те очаква всичко прекрасно, което съюзът между Италия и България може да ти предложи. Бърз скрол из публикациите в социалните им мрежи е способен да възбуди апетита ти, а историите, които разказват ястията, ще те изпратят на пътешествие. Препоръчваме ти меланзаната с моцарела и зрял овчи кашкавал, скрита под пухкава бурата на пяна, която можеш да съчетаеш с чаша вино, или кремообразна паста карбонара с жълтъци. Другите вдъхновяващи предложения включват салатата с ягоди, прошуто крудо, бадеми, пармиджано с дресинг от овче кисело мляко, карпачо от Фагри със спанак, лайм и джинджифил и разбира се кралят на десертите – тирамису.

Ние сме влюбени и ще се връщаме отново и отново. А ти?

бул. „Цар Освободител“ 8А
087 688 8080

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *