Преродена икона: уискито, което отлежава в сърцето

CHIVAS 12 с нова историческа визия

0 коментара Сподели:
Chivas distillery

Уискито е страст. Уискито е живот, борба, емоция във всяка глътка и във всеки бленд. Когато говорим за брандове, които имат впечатляваща история зад гърба си, ние определено избираме Chivas Regal. Създаден от братята Джеймс и Джон Чивас в Абърдийн, за Chivas блендът е по-добър и в уискито, и в живота. Качествена идея, която отлежава в сърцето на всяка бутилка от XIX век до сега.

Но как започва всичко?

С една тридневна „разходка“ пеша от шотландската ферма, в която братята израстват, до Абърдийн, където Джеймс започва работа в магазин за хранителни стоки. Нещо повече – единият от братята Чивас изгражда безупречна репутация за мястото и скоро всички в града знаят, че ако нещо не е било в наличност, го намирали, ако не можели да го намерят, го произвеждали. Както семейната история на Chivas Regal казва: „Братята знаели, че всеки успех има по-добър вкус, когато е споделен“, ето защо Джеймс и Джон обединяват усилия и започват заедно да градят историята на отлежалото уиски.

Именно в избата под магазина двамата започват да експериментират и да работят за създаването на все по-рафиниран и богат вкус. 

Превъртаме лентата бързо напред, за да стигнем до годината 1909, когато тогавашният бленд мастър Чарлс Хауърд и Александър Смит създават 25-годишното питие, което ще стане първото в света луксозно уиски. То превзема сърцата на нюйоркчани и става символ на живота с високо качество. Сухият режим и Голямата депресия само няколко години по-късно пък са причината и до днес да можем да пием Chivas Regal 12

– блендът се ражда от находчивостта на хората зад марката в годините, в които баровете затварят напълно.

Брандът продължава да пази и развива шотландския уиски вкус и днес, а духовният дом на Chivas е Стратайла – най-старата работеща дестилерия в Шотландия, разположена е в района Спейсайд. Малцът от там е в основата на всеки Chivas бленд от подбрани многогодишни малцови и зърнени уискита. Chivas съществува, за да празнува с хората, които имат своя дефиниция за успех.

Впечатляващата история на марката не означава, че те спират дотук.

Последната новина, с която ни впечатлиха, е най-мащабният редизайн на 12-годишния Chivas в 112-годишната история на дестилерията. Класическият дизайн е заменен от модерна визия, съчетаваща смелост, съвременен дух и устойчив поглед в бъдещето.

Преработеният герб осветява туптящото сърце на Chivas – символ, който въплъщава ценностите на кехлибарената напитка като амбиция, щедрост и безкомпромисен успех. Ключова роля за цялостния проект по промяна на визията на Chivas 12 има стремежът към устойчивост и отговорността на компанията Chivas Brothers да намали оперативните си въглеродни емисии. Благодарение на новата форма на бутилката се очаква да бъдат спестени над 1300 тона стъкло на годишна база, а промяната в пакетирането ще допринесе за премахването на 92 тона пластмаса, както и намаляване на необходимата енергия в процеса на рециклиране. Намеренията им са до 2025 година да постигнат 100% рециклируеми, компостируеми или биоразградими опаковки.

Ние адмирираме инициативата и ти напомняме, че следващото емблематично преживяване с Chivas предстои. Наслади му се отговорно и с мярка.

Споделяме ти шестте неща, които правят юни цветен за нас

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *