12 артисти представят българската инструментална сцена пред света

Първата по рода си Bulgarian Beat Wave компилация ни поставя на световната музикална карта, благодарение на най-талантливите ни бийтмейкъри

0 коментара Сподели:

Точно като разноликата българска природа, първото издание на компилацията Bulgarian Beat Wave предоставя многостранно музикално изживяване, напътствайки слушателя през отличаващия се звук на някои от най-талантливите родни бийтмейкъри.

Компилацията Bulgarian Beat Wave е създадена в село Априлци и включва 19 инструментала.

Именно в тази китна и вдъхновяваща местност артистите, придружени от екипа на Стереофокс, имат възможността да прекарат 4 дни, през които да създадат колаборативно много музика. Проектът е придружен от кратък документален филм, проследяващ целия процес. Така те полагат основите на нова общност, която ние само можем да се надяваме да продължи да съществува.

Stereofox

Целта на проекта е да постави България на световната карта по отношение на инструментална музика и да покаже процъфтяващата сцена, поднасяйки на слушателя свеж и интересен звук.

Това е първата стъпка от дълго пътешествие, чиято крайна цел е музика от целия свят да достига по-лесно до всички. Именно този стремеж е и в основата на Стереофокс – независимо дали подбират музика за сайта си, или я издават. Нуждата да допринесат към развитието на местната сцена и нейното разрастване в световен мащаб ги прави толкова полезни за талантите у нас. Дълбоко вярват в креативността на новата вълна български музиканти бийтмейкъри и се надяваме да имат възможността да продължават да ги подкрепят.

Платформата им е иновативна и от създаването си през 2013 изпъква не само с ново съдържание на музика, но и статии, свързани със самата индустрия. Освен че имат достъп до разнообразие от жанрове, технологията, използвана от платформата, позволява на потребителите да създават собствени профили и плейлисти.

През 2019 добавиха към дейността си лейбъл звено и креативна агенция, а фокусът на тяхната работа е издаването и промотирането на артисти от цял свят, включително България, същевременно с развиването на тяхната визуална идентичност.

Тези новини ни вдъхват доверие в бъдещето на независимите артисти и ги приветстваме радушно. Следи дейността на Стереофокс тук, за да си в час с всичко ново, с което се заемат.

За мен, за теб, за нас и тънките струни в душата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *