Неделна киновечер: 10 страхотни филма с Анджелина Джоли

Актрисата с големите устни и най-доброто от кариерата ѝ

0 коментара Сподели:

Гмуркаме се в бляскавата ѝ кариера и завъртаме няколко от най-добрите ѝ роли. Не бива да пренебрегваме факта, че освен страхотна актриса Джоли е и талантлив режисьор, затова

в настоящата селекция ти предлагаме 5 от най-впечатляващите ѝ участия редом с 5 от нейните собствени филми.

Тук е култовият Girl, Interrupted; съпружеският екшън Mr. And Mrs. Smith; въздействащата драма A Mighty Heart; разтърсващата мистерия на Клинт Истуд Changeling и биографичният филм за Джия Каранджи Gia. Джоли е зад камерата само за пет пълнометражни ленти, но зад творчеството ѝ ясно прозират нейната състрадателност и хуманитарните дела, с които се стреми да направи света по-добър. През 2007 година прави режисьорския си дебют с документалния филм A Place in Time, а след това продължава в сферата на игралното кино. Темите за войната, глада и човешките права откриваме и в In the Land of Blood and Honey, Unbroken и най-новото попълнение във филмографията ѝ – First They Killed My Father. Единствено живописният By the Sea, в който Джоли си партнира с Брад Пит, прави изключение и вместо това ни пренася в личната драма на двойка, заминала на почивка във Франция, за да изглади проблемите си.

Girl, Interrupted

Mr. And Mrs. Smith

A Mighty Heart

Changeling

Gia

A Place in Time

In the Land of Blood and Honey

Unbroken

First They Killed My Father

By the Sea

Ако след толкова гледане на филми ти се излиза навън, предлагаме ти три филма, които да звучат в слушалките ти през това време.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *