Вкусът на лятото и коктейлите с балончета

Напитките на сезона идват във всякакви формати, а ние ти даваме идеи как да разнообразиш домашния си бар

0 коментара Сподели:
gin tonic

Коктейлите, които забъркваме вкъщи, обикновено са прости и не изискват огромен набор умения. Наскоро ти разкрихме тайните на домашния бар, а днес се фокусираме върху бълбукащите коктейли – онези, които никога не разочароват, освежават вечерите ни и карат небцето ни да изтръпва от радост. Мнозина от тях следват формулата на джин тоника: шот алкохол, подплатен с тоник или газирана вода, гарниран с цитрусови плодове. И все пак въпреки привидната простота тези напитки са всичко друго, но не и скучни.

Бихме ги характеризирали като леки, освежаващи, ободряващи, а вкусовите възможности са изненадващо разнообразни.

Хининът е ключовата съставка, която придава на тоника сухия, горчив вкус. Тъй като растението само по себе си е доста силно горчиво, през XIX век на британските войници започват да дават тоник (или поне едно от първите му подобия – хинин, вода и захар), често с джин. Днес приложението му не е толкова свързано с лечебните свойства, а вместо това се използва в някои от най-любимите ни коктейли. Характерният вкусов профил на тоника го прави отличен спътник на различни дестилирани спиртни напитки. Газиран, но не прекалено сладък, със сравнително неутрален вкус той нежно засилва ароматите на алкохола, с който го смесиш.

Даваме ти няколко идеи за напитки с тоник и сода, а ти можеш да забъркаш своя коктейл на лятото с вкусове като битер лимон, мандарина, нар. Оставяме на теб да се развихриш зад бара!

Джин тоник

Чудесата на тази комбинация не са за подценяване. Това е проста напитка, но двете съставки, които можеш да допълниш с пресен сок от лайм, са чисто съвършенство. Този коктейл е обичан по целия свят и е една от най-популярните летни напитки в Испания. Можеш да изследваш как тоникът си партнира с различните джинове, които има на пазара днес. Тоникът ще подобри ботаническите им аромати, така че всяка напитка е ново изживяване. Текила бланко и лекият ром са другите алкохоли, които пасват чудесно в тази рецепта.

Водка с пинк тоник

Друга класическа напитка е тоникът с водка! Водката се преплита с вкуса на безалкохолния еликсир, а резултатът е пикантен, лесен за пиене коктейл (така че внимавай). Въпреки простотата на коктейла имаме няколко съвета за приготвянето на най-добрия. Единият вариант за разнообразие е да добавиш пинк тоник, който съвсем леко ще промени вкуса!

Уиски хайбол със сода

Този коктейл, използващ само две съставки, възниква в началото на ХХ век и е популярен и до днес. Защо? Защото е перфектен в простотата си, а за приготвянето му не се изискват шейкъри или много съставки! Интригуващ начин да се насладиш на вкусовете в глътка уиски и освежаваща класика – във висока чаша, с много балончета и вкус, нашепващ лято.

Кампари сода

Тази комбинация може да е твърде ароматна за някои хора, но ако небцето ти обича горчиви коктейли, ще  бъдеш очарован. Кампари содата е проста напитка, която съчетава италианския битер с газирана вода. Ако смесиш с тоник, ароматите достигат ново ниво. Забъркай едно преди вечеря, за да възбудиш апетита си!

Вермут касис и тоник

Лесно като 1-2-3. Ако си почитател на ароматния сладък алкохол, този коктейл е за теб. Плодовите нотки във вермута се съчетават перфектно с тоник или сода за освежаваща напитка, която пасва на лятото като слънчева милувка.

Royal tea

Оригиналната рецепта съчетава сух джин, ърл грей, лимон и захар, но ако добавиш тоник, ще продължиш британския дух на коктейла, а балончетата ще повдигнат настроението ти.

Тоникът е онази незаменима съставка, която винаги може да бъде открита в арсенала на миксолога.  Избираме Schweppes заради историята на марката и традициите, на които не изневеряват. Създателят Якоб Швеп създава не просто освежаваща напитка, а цяла легенда, която продължава живота си вече 237 години. Тоникът оставя по небцето ти удивителна комбинация от тръпчива свежест и балансиран вкус.

Благодарение на кампанията Behind The Bar на Schweppes всеки, който иска, може да се превърне в домашен барман. Разгледай сайта им, за да се ориентираш в  различните вкусови профили, и разбери как да създадеш балансираната напитка, която пасва точно на желанията ти. Експериментирай, за да знаеш дали сладките, кисели или горчиви коктейли са твоето нещо, а ако се затрудниш, виртуалният помощник ще се погрижи да ти предложи най-подходящата рецепта заедно с инструкции за конструирането ѝ.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *