Събития за седмицата: 30 май – 5 юни

Приветстваме новия месец с подхождащи на лятото емоции

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Още един май се претърколи пред очите ни, за да даде път на юни и неговите цветове.

Тази седмица столичния лабиринт предразполага за опознаване на нови сфери, в които да откриеш себе си, и със сигурност няма да разочарова будната ти душа. Започваме още в понеделник със старта на пролетния панаир на книгата, който ще продължи цяла седмица, вечерта се насочваме към УАСГ, където ще повдигнат завесата на магията, която се завихря там, и ще съберат на едно място креативни и талантливи студенти и преподаватели. Продължаваме с изложба на калиграфии по български стихове, дългоочаквания концерт на IMANY и един пъстър празник на българските творци, а именно любимия Mish Mash Fest!

ПРОЛЕТЕН БАЗАР НА КНИГАТА’2022

В него тази година ще вземат участие рекорден брой издатели от цялата страна, за да представят най-новите си книги от всички жанрове. Редки и за първи път издадени у нас творби ще можете да откриете сред над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства от цялата страна, разположени в над 60 шатри и 1500 кв. м. изложбена площ. Шатрите, пълни със знание и нови светове, можеш да посетиш до неделя, а за повече информация относно разположението на издателствата и работното време, можеш да следиш в събитието, линкнато над картинката.

УНИверсале

Университетът по архитектура, строителство и геодезия празнува своята 80-годишнина през 2022 и организира, с помощта на студенти, преподаватели и приятели на зданието, серия от любопитни събития. Това, което можеш да посетиш този понеделник, има за цел да свърже различни спектри на изкуствата и занаятите с архитектурата и строителството. По този начин ще се осъществят нови връзки и общи идеи между студенти и преподаватели на УАСГ и други университети. Приготвили са лекции, уъркшопи, изложби, танц и много други.

Callipoesis – среща отвъд срещането

Четвъртък следобед ще прекараме в съзерцание, защото в Avrtikl можем да се насладим на изложба на калиграфии, създадени по стихове на съвременни български поети. С това събитие завършва първото издание на проекта Callipoesis, който изследва взаимодействието между поезията и калиграфията като артистични форми на писане със сърцето и душата. Творците зад Callipoesis използват езика и буквите с техните естетически и стимулиращи емоциите свойства, като въздействат на сетивата през една нова – двуфазна форма на изразяване.

IMANY – Voodoo Cello в Зала 1, НДК

Разбира се, няма как да пропуснем дългоочаквания концерт на Imany! Фолк-соул, блус-рок, хип-хоп, фънк, а сега – и поп, и класика – преминаването през музикални жанрове с лекота е в кръвта на певицата, която представя новия си проект с вълненията на дебютант. С Voodoo Cello харизматичната IMANY прави осем заклинания с осем виончела и дава ново лице на исторически хитове от поп и рок музиката от Radiohead, през Cat Stevens, до Donna Summer, t.A.Т.u. и Bob Marley. Вълшебното музикално пътешествие е по идея и дизайн на самата певица, която казва: „Да си артист е привилегия, но тази привилегия идва с голяма отговорност“. Нямаме търпение за този спектакъл!

Mish Mash Fest

Цветният празник на изкуството и ръчната изработка се завръща на лятната си локация – пл. Славейков, за едно издание, което обещава да утоли жаждата ти за творчество. В разцъфналия юнски уикенд на тази така любима локация ще ни очакват новите колекции на едни от най-разпознаваемите имена на българската хендмейд сцена. Разбира се, авторите можеш да следиш в социалните мрежи, но срещата на живо ще ти даде много повече! Организаторите са ни приготвили музика, освежаващи коктейли и много поводи за усмивки, така че няма как да пропуснем.

Ако тези събития не те засищат, провери това: Гурме вечеря под звездите с вдъхновяващи истории и InGlobo

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *