Сериали на седмицата: Love Death + Robots, The Time Traveler’s Wife и Made for Love

Балансираме между анимацията и романтиката

0 коментара Сподели:

Любовта прави мрачен завой в тези три сериала, които жадно поглъщаме през последната седмица. Уверяваме, че по принцип не сме черногледи, но

мрачните нотки в тези продукции ги превръщат в интригуващи и емоционални поредици, които определено си заслужават гледането.

Другата константа е научнофантастичният елемент. Независимо дали става въпрос за пътуване във времето, високотехнологични чудеса или злонамерени извънземни сили, животът ти неизменно ще се обогати откъм приключения и адреналин – и всичко това, без да ставаш от дивана.

Ето кои са седмичните ни предложения:

Love Death + Robots

От 21 май по Netflix

Като чуеш анимация, не си представяй детски филми – тази брутална антология ще тества лимитите на фантазията ти. Ако си запознат с предходните два сезона, навярно знаеш за какво иде реч, а ако не – ние ще обобщим набързо. Епизодите по-скоро могат да бъдат характеризирани като късометражни анимационни филми, в които задължително присъства някакъв научнофантастичен аспект.

Прескачаме в далечното бъдеще или близкото минало, кръстосваме космически магистрали и поспираме за почивка на някоя самотна планета.

Анимационните стилове варират от 2D до стоп моушън (изработката на персонажите в епизода от втори сезон All Through the House е толкова детайлна, че някой би могъл да сбърка техниката с 3D) и всичко помежду им, а всяка серия залита по един или друг начин в посоката на зловещото. Най-после Netflix ни награди с нов сезон, този път състоящ се от 9 истории. Нямаме търпение да разберем в какви измерения ще ни изпратят този път.

The Time Traveler’s Wife

Всяка неделя по HBO Max

След адаптацията от 2009 година по романа на Одри Нифнегър едва ли е останал някой, който да не е чувал за пътешественика във времето и неговата жена. Сега историята се завръща с нова версия, този път под формата на сериал, а

добавената щипка хумор ѝ придава допълнителна свежест, която до голяма степен липсва в пълнометражния филм.

В главните роли влизат Тео Джеймс, когото познаваме като Фор от Divergent, и харизматичната Роуз Лесли, която покори сърцето на Джон Сноу в Game of Thrones. Интересен е изборът сюжетът да бъде оформен като интервю с героите – по този начин се оказваме увлечени от необичайната им връзка още от първите минути. Независимо дали си фен на книгата, филма с Рейчъл Макадамс и Ерик Бана, или за пръв път чуваш за това, ти обещаваме, че ще останеш очарован.

Made for Love

Всеки четвъртък по HBO Max

В първи сезон горката Хейзъл (Кристин Милиоти) най-после се отърва от чипа в мозъка си, но остана принудена да продължи да съжителства с ексцентричния си съпруг – милионера Байрън Гогъл. Сега тя е изправена пред нови предизвикателства, когато агент на ЦРУ успява да инфилтрира тайнствения Куб, а баща ѝ започва да надушва нещо гнило.

Нещата стават още по-заплетени, когато се намесва една компютърна програма със злокобни намерения.

С критичния си поглед към съвременното общество и модерните технологии хапливата сатира продължава със закачките с небезизвестните шефове на някои от най-могъщите компютърни компании. Само ще кажем, че неслучайно Гогъл звучи познато, макар и намигането да не е пряко към създателите на популярната търсачка, а по-скоро към други съвременни мултимилиардери.

3 любими ленти от фестивала в Кан.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *