Сериали на седмицата: The Staircase, Shining Girls и The Essex Serpent

Балансираме между разума и илюзията с три нови сериала

0 коментара Сподели:

От актьорския състав на тазседмичните сериали направо ще ти се завие свят – Колин Фърт, Тони Колет, Елизабет Мос, Том Хидълстън… Разбира се, актьорите не са всичко, но с такива майстори изобщо не трябва да имаш съмнение за качеството на тези три продукции.

В селекцията неизменно присъства криминален елемент, подправен с щипка мистерия.

Независимо дали става въпрос за пътуване във времето, паралелни реалности, митични същества или просто една голяма лъжа, тези поредици те държат на нокти до последно. Ако ни кажеш, че още от първи епизод си разплел загадките, едва ли ще ти повярваме.

Ето какво гледахме тази седмица:

The Staircase

Всеки четвъртък по HBO Max

Ако си гледал The Devil All the Time, значи вероятно си запознат с потенциала на ума зад The Staircase – Антонио Кампос. Колин Фърт влиза в образа на писателя Майкъл Питърсън. Когато жена му (Тони Колет) се оказва мъртва в подножието на стълбището в дома им,

покълват съмнения, че става въпрос за нещо повече от инцидент.

Брилянтната актьорска игра и майсторската режисура  вдъхват живот на една заплетена истинска история. Докато разследването тече, постепенно все повече пукнатини плъзват по привидно перфектната фасада на семейството.

Shining Girls

Всеки петък по Apple TV+

Познаваме добре Елизабет Мос от култовия сериал на HBO The Handmaid’s Tale. Сега тя отново е в центъра на събитията, но този път жанрът е криминална мистерия. Кирби е асистент в редакция и все още се възстановява от травмата след неуспешен опит за убийство. Когато млада жена е убита, няма съмнение, че е жертва на същия похитител, а Кирби е решена да го изобличи на всяка цена.

Същевременно обаче е изправена пред друг проблем: реалността ѝ периодично се изменя.

Котката ѝ изведнъж се оказва куче, апартаментът ѝ се измества от втория на третия етаж и докато промените стават все по-големи, тя започва да се съмнява в собствения си здрав разум. Дали причините са свръхестествени и каква е връзката им с тайнствения убиец?

The Essex Serpent

От 13 май по Apple TV+

Още един сериал се разхожда на ръба между реалното, паранормалното и сакралното, а в една от главните роли е неповторимият Том Хидълстън. Кора Сийборн (Клер Дейнс) е харизматична, остроумна и ексцентрична. Наскоро овдовяла,

тя се премества от Лондон в Есекс, за да открие истината зад местните легенди около митично змиеподобно същество.

Между нея и пастора Уил Рансъм (Хидълстън) моментално припламва искра и обединени от скептичната си гледна точка, двамата трябва да намерят баланса между рационалност, вяра и изкушение.

България печели „Златна палма“ в Кан, статуетката обаче никога не стига у нас.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *