Вторият сезон на \“Геният\“ е посветен на големия Пабло Пикасо

"Изкуството отмива от душата прахта на ежедневието"

0 коментара Сподели:

За National Geographic никога не е било тайна как да задържа вниманието на своите зрители и какви предавания да добави към програмата, за да разшири немалобройната си аудитория. Така например стартираната в началото на 2017 година поредица "Геният" не само прикова зрителите пред малкия екран, ами фокусира погледа им в историята на една от най-влиятелните и известни личности в цял свят – учения Алберт Айнщайн. Премиерният сезон представи живота на великия немски физик толкова открито и завладяващо, че напълно заслужено си спечели номинация за „Еми“.

Това, което National Geographic са ни приготвили за 2018 година обаче, също не е за изпускане и със сигурност ще влезе в списъка "любими предавания". Вторият сезон на "Геният" ще ни разкрие още една история на друга основополагаща историята на изкуството на XX век личност – великия художник Пикасо. Продукцията на Fox 21 Television Studios и Imagine Television ще представи живота на именития артист с помощта на впечатляващ актьорски състав, като главната роля ще бъде изиграна от самия Антонио Бандерас. Пикасо, чието пълно име е Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиняно де ла Сантисима Тринидад Руис Пикасо, е посветил 80 години от живота си на това да създава изкуство. Такава е личната му главна роля и, оказва се, Бандерас е награден с "приза" да я предаде.

За пресъздаването на по-ранния образ на испанския художник и скулптор пък ще се погрижи актьорът Алекс Рич, когото зрителите познават от участието му във филмите GLOW'2017 и True Detectiv'2015.

Рич не е единственото ново лице в предстоящия сезон на "Геният" и това е напълно логично. За да може зрителят изцяло да се потопи и запознае както с артистичния, така и с "основната брънка" от личния живот на Пикасо и съпътстващите го личности, изпълнителният продуцент Кен Билър избира да работи и с Клеманс Поеси, Франсоаз Жило, Робърт Шийън, Попи Делевин, Ашлин Франсиози и Себастиан Роше. В ролята на френската художничка и авторка на бестселъри Франсоаз Жило, с която дама Пикасо е имал десетгодишна връзка и е създал две от децата си, влиза Клеменс Поеси (познаваме актрисата от филмите "Хари Потър и Огнения бокал"; "В Брюж"; "Последната любов на г-н Морган").Тираничният баща на Франсоаз – Емил Жило, пък ще бъде изигран от Себастиан Роше, известен с ролята си в "Човекът във високия замък".

В образа на един от най-близките приятели на Пабло – поета Карлос Касагемас, ще се въплъти Робърт Шийън (Fortitude, "Особняци"). Другата възлова фигура в живота на художника е неговата муза Мария-Тереза Валтер. Освен любовница тя е и първата жена, която го дарява с дъщеря. Нейната роля заема Попи Делевин, актриса, която сме гледали в "Крал Артур: Легендата за меча". Остана да добавим още една фигура – жената, на която Пикасо е нарисувал над 60 портрета – артиста и модел Фернанд Оливие. Отговорната роля за това пресъздаване се пада на Ашлин Франсиози ("Игра на тронове", "Падението"). Към тези актьори, доказали неведнъж талант и професионализъм пред световна публика, ще се присъединят и няколко лица от премиерния сезон на "Геният". Това са Саманта Коли, Ти Ар Найт, Сет Гейбъл и Джони Флин.

Сериалът антология ще опита да ни запознае възможно най-отблизо с цялата цветна, драматична, крещяща и провокативна личност на Пикасо в рамките на 10 епизода, реализирани в няколко европейски града. Със сигурност работата на Антонио Бандерас, Алекс Рич, всички останали актьори и целият екип, реализиращ продукцията, никак няма да е лесна. Отговорността да пресъздадеш живота на един от най-великите художници на всички времена не само пред милиардите хора, познаващи личността му, но и пред всички критици и изкуствоведи е огромна. Пикасо е един от най-продуктивните художници, създател на повече от 50 000 творби, някои от които днес достигат стойност 150 млн. долара. "Герника", "Момче с лула", "Сънят", "Алжирски жени", "Любителката на абсент", "Госпожиците от Авиньон" са малка част от най-известните му произведения.

За неговото творчество, за съкровената му муза, бурния живот и познанствата с писатели, художници и артисти като Коко Шанел, Анри Матис, Гертруд Щайн и много други ще разберем съвсем скоро в "Геният", а ето и какво споделя за сериала изпълнителния продуцент Кен Билър:

"Да работя с такъв екип от разностранно надарени актьори, които играят различни роли в различни сезони на един и същи сериал, е нещо, за което отдавна мечтая в професионален план. И в този смисъл да събера голяма част от оригиналния актьорски състав на първи сезон на "Геният" с впечатляващ набор от нови международни имена, за да разкажем заедно богатата и провокативна история на Пабло Пикасо, е изключително вълнуващо."

Вълнуващо ще бъде и изживяването за всички зрители, които ценят високо не само художника Пикасо, но и ексцентричната му личност.

Затова ще изчакаме търпеливо да стартира новият сезон на номинирания за „Еми“ сериал "Геният", а когато дойде времето – ще си налеем чаша хубаво червено вино, ще се вслушаме в последните думи на бащата на кубизма – "Пийте за мен, пийте за мое здраве, аз няма да мога вече", и ще седнем пред екраните да си припомним какви забележителни хора е имало на този свят.

Виж какво ски оборудване ще ти трябва за зимата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *