4 пролетни коктейла, които да опиташ в София

Показваме ти най-доброто от най-доброто, или звездите на годината

0 коментара Сподели:
cocktails

Ароматни, пикантни, неочаквани, със скреж по ръба на чашата или напълно класически, но със сезонен
прочит – те са пролетните коктейли и ни очакват по-свежи от всякога.

И ако си мислиш, че не можеш да останеш изненадан от градската бар сцена, то почакай да видиш какво са подготвили любимите ни локации и мастери зад бара за всички ценители през раззеленяващия се сезон.

Показваме ти най-доброто от най-доброто, или звездите на годината.

Отпивай смело!

Memento: Bitter Blossom

Memento

Тук провокират сетивата ни с Bitter Blossom – стихия от сладко-горчив вкус, комбинация от водка, ликьор Canto platinum, грейпфрут и лайм. Коктейлът омайва със свежест, цитрусови нотки и топъл цвят. Canto platinum, произведен на основата на висококачествени вина, носи нюанси на бъз, манго и лимон, а горчивата тръпка създава балансирания вкус, внасящ хармония в градската ни коктейлна душа. Salute!


ул. „Г. С. Раковски“ 106
Централен вход НДК
бул. „Витоша“ 32

The cocktail bar: Raspberry Gin Punch

The Cocktail Bar

Усещаме, че времето се затопля, когато в съзнанието ни се загнезди мисълта за леден джин. Барманите от The Cocktail Bar ни спасяват с този вкусен хибрид между джин пънч и джин тоник, чийто ален нюанс е резултат от аферата със сочните малини, а хапливите нотки – от дружбата със зеления чай. За финал – освежаваме с прясна краставица, носеща усещане за топли градски вечери и предстоящо лято.

ул. „Ангел Кънчев“ 9
087 715 1152

The Steps: Aviation

The Steps

Ах, вълнуващ е светът на сезонните коктейли! На бара на The Steps ни очаква ледената чаша с виолетов нюанс, която представя вихър от джин, Luxardo maraschino, фреш лимон, захарен сироп и Crème de violette. Завършен с теменужен цвят, носи градския шик на София и духа на природните красоти в периферията на столицата. Aviation влиза под кожата ти на тънка струйка ледено съвършенство и разцъфтява по небцето още с първата глътка.

ул. „Братя Миладинови“ 12
088 996 7070

КЕВА: Лимонаденица

KEBA

Някъде измежду парченцата мента и ледения порив се завихря хармонична комбинация, която утолява пролетната жажда от раз. Домашно приготвената лимонада в КЕВА идва с цялата свежест, която търсим през зеления сезон, и с няколко плодови вкуса, който забъркват на място. Препоръчителната комбинация е с водка, но може и да персонализираш питието по свой образ и подобие. Ключовият момент е, че върви с всичко. Пробвай!


ул. „Георги С. Раковски“ 114
087 863 3505

Виж още: 4 типажа градски мацки и коктейлите, които пият

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *