Весела Бабинова – момичето, което лети винаги нагоре

0 коментара Сподели:

Тя е Коля от „Нощна пеперуда“, Офелия в „Хамлет“, Лоре Левин в „Лив Щайн“, Марта от „Пияните“ и Вероника от „Боклук“. Тя е още Калина от „Денят на бащата“ и Мария от „Вездесъщият“, а от тази пролет и Яница в „Мен не ме мислете“.

Тя е Весела Бабинова – красивото момиче с червената коса, майката на прекрасната Йоана, актрисата, която впечатли самия Явор Гърдев,

жената, която не обича да мълчи. Тя е трептящото кълбо енергия, което има един-единствен път. Нагоре!

Здрасти! Започваме от вратата за краката – за какво да не я мислим Весела Бабинова?

Да не ме мислят! Както моята героиня Яна в „Мен не ме мислете“, и аз се оправям доста често сама. Не съм от хората, които ще звънят насам-натам да търсят помощ освен от най-близките си. Може би съм известна с това, че най-честата ми реплика е – „Спокойно, ще се оправя. Всичко ще бъде наред“.

Разкажи ни малко повече за сериала, който вече гледаме по bTV „Мен не ме мислете“. Как те избраха, какво ти донесе това преживяване и какво да очакват зрителите?

Записах монолог вкъщи, който изпратих, след няколко дни ми се обадиха да отида на проби с Руши. След още няколко дни последва ново обаждане, за да отида на проби този път с Иван Юруков. Отначало не бях наясно дали те двамата се борят за една роля или не, не знаех сюжета. След това ме избраха и бързо всичко ми стана ясно. Зрителите трябва да очакват доста любов, доста препятствия за преодоляване, забавни моменти и нови персонажи, които ще разбъркат досегашните отношения.

Разбирате ли се с твоята героиня Яница? Как вървят нещата между вас?

Разбираме се супер. Все повече започвам да я харесвам тази жена. Аз усещам, че има доста хора, които се идентифицират с нея. Има и друга група, които казват „ама тя защо сега се вре навсякъде“, „защо е на всяка манджа мерудия“, „защо сега така направи“, „има две деца от двама различни мъже, защо тръгва да прави нещо и с трети“ и т.н.

Когато трябва да изиграеш този персонаж, обаче започваш все повече да мислиш като него и да го защитаваш адски ожесточено във всяка една ситуация.

Тя е лъвица, даже персонажът на Руши – Мартин Касимов, веднъж ѝ казва, че е с лъвско сърце. Смятам, че и в мен има доста от това.

Играеше ли ти се пак в сериал, след като ни взе сърцата с „Денят на бащата“ от 2019 г.? Имаше ли нужда отново от тази динамика?

Честно казано – да. Тук има много повече работа в театъра, много повече се играе. Искаше ми се да снимам и смятам, че за пореден път извадих огромен късмет, но този късмет е резултат от много работа. Не спирам да работя, въпреки че станах майка, но се радвам че всички мои усилия са били забелязани.

В този сериал срещнах страхотни колеги и се радвам, че са ме оценили. Те са прекрасни и вече ги чувствам като част от мен.

Отделно кастингът на сериала е интересен, нов. Ние сме лица, които не са толкова експлоатирани, а и все пак Руши, който се справя удивително, участва за пръв път в български сериал и както една моя колега каза – слага в малкия си джоб голяма част дори и от професионалните актьори.

През 2012 г. списание „Ева“ те наричат музата на Явор Гърдев и действително – „Нощна пеперуда“, „Хамлет“, „Пияните“ са все негови представления, които сякаш показват таланта ти, представят те на публиката. Той ли е твоята „късметлийска среща“, твоят „съдбовен човек“, що се отнася до кариерата?

Определено да. Той има особено око за актьорите и винаги успява да избере точния човек. Освен това, знаеш ли – нас в НАТФИЗ ни учат, че няма незаменими хора, незаменими актьори. Че ако не си ти, веднага ще дойде някой друг. Явор обаче казва, и аз съм съгласна с неговото твърдение, че има незаменими актьори. Той дори ми е казвал на репетициите на „Нощна пеперуда“, че ако не съм била аз, е нямало да прави тази пиеса, защото вярва, че точно аз е трябвало да я изиграя. Той наистина ме откри и ме видя.

Ако трябваше сега да погледнеш онази Офелия в „Хамлет“ или Весела от 2012 г., какво би ѝ казала и обратното – тя какво щеше да ти каже?

Ако аз сега я видя, бих ѝ казала – „Весела, малкоооо по-спокойно, ако може! Всичко ще бъде наред“, а ако тя ме види, сигурно ще каже – „Супер. Много добре вървиш, давай все така“.

Къде може да те гледаме в момента?

В 199, в пиесата „Боклук“ от Елена Телбис; в „Сфумато“ в „Приключенията на Иванка Курвоазие: Изгорелият цирк на щастието“; тук, в Малък градски театър „Зад канала“, където участвам в четири представления, също и в „Лято и дим“ по Тенеси Уилямс с режисьор Анастасия Събева. Освен това ми предстои главна роля в игрален български филм, но си е малко тайна все още. Октомври месец ще се снима. Скоро ще мога да разкажа повече.

Коя е ролята, за която си каза, че наистина се е получила велико, и коя според теб не толкова?

Мога да кажа, че не е имало такава, която не се е получила. Не защото аз съм гениална, а защото винаги съм работила с прекрасни колеги и режисьори, които никога не са ме оставяли да се изгубя и да не знам какво правя и накъде вървя.

А иначе освен в „Нощна пеперуда“, където съм се чувствала най-много себе си и съм знаела защо го правя, другата такава роля е на  Лоре Левин в „Лив Щайн“ с режисьор Крис Шарков.

Страхотна роля, която не съм мечтала да ми се падне. Хората винаги си тръгваха заредени и вдъхновени, защото беше истински смислен спектакъл. Представление, което вълнува и дава много отговори.

Какво трябва да видим задължително, когато говорим за актьорска игра?

Ох, аз съм изключително вдъхновена от Зендая. Това момиче пее, танцува и играе като звяр, наистина е впечатляващо. Трябва да гледате Елена Телбис, Радина Кърджилова, Светлана Янчева, Анастасия Лютова – това са невероятни жени и актриси, които винаги ме вдъхновяват.

Страхуваш ли се в момента от всичко, което се случва около нас?

Както и да прозвучи – аз съм абсолютен оптимист. Винаги мисля, че нещо ще се случи и нещата ще се подобрят. Вярвам в това. Доброто ще надделее.

Какво те вбеси за последно?

Виждам много често, че нещата, които съм искала и не са ми се случили, са били за мое добро. Ядосвах, се че не ме взеха за една пиеса, след това я гледах и въобще не ми допадна и самата пиеса много бързо отпадна от вниманието на зрителите. Ядосвам се, че все още има некоректно отношение към жените в нашата професия. И като заплащане, и като оценка. Случвали са ми се неща като забавяне на заплащане например, което не мога да си представя, че ще ми се случи, ако съм Деян Донков.

И понеже сме истински градски бохеми, не може да не питаме – ако трябваше да ни заведеш някъде в града, кои са твоите топ локации?

Обичам да пия текила в К.Е.В.А., обичам храната на Pastoccino, също да хапвам в „Щастливеца“, но е сигурно, че първо ще ви заведа да ядем някъде. Борисова и после бири в Маймунарника или разходка пред Народния и кафенце от „Мементо“ до НДК. Такива градски прелести.

Ако трябваше да се опишеш с три думи – коя е Весела сега?

Аз съм весела, подскачаща и даваща.

И за финал – какво да им кажем на тея хора?

Хора, има надежда. Не се ядосвайте и както се казва – накрая всичко ще бъде наред. Ако не е наред, значи това не е краят.

За още един талант с нежно име – виж Фелия Барух, която търси истината в лицата на хората

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *