Събития за седмицата: 21-27 март

Започваме с арт инсталация, през седмицата посещаваме експо, премиера, кинопрожекция, и завършваме с следващата Фаза, която вероятно ще помним поне толкова, колкото последната

0 коментара Сподели:
събития за седмицата

Тази седмица искаме да ти покажем, че София наистина цъфти.

Приготвили сме ти една селекция, с която да разшириш мартенската си програма, а защо не – и да се подготвиш за идващото лято. Така и така посрещнахме пролетта вече, крайно време е да мечтаем за още по-топло и цветно време. Започваме с арт инсталация, през седмицата посещаваме експо, премиера, кинопрожекция, и завършваме с следващата Фаза, която вероятно ще помним поне толкова, колкото последната.

Traces Remain | Petra Popangelova

Петра е мултидисциплинарен дизайнер, базиран в Берлин. Завършва Кралската Академия за Изкуства в Хага през 2018-та със специалност мебелен дизайн. Оттогава се занимава с интериорен, продуктов и мебелен дизайн, както и с филмови реквизити. Има известна доза благородство и романтизъм в производството на непрактични и привидно безсмислени предмети. Може би рационалността ни прави хора, но поривът за доброжелателност ни прави хуманни. В първата от четирите сайт-спесифик инсталации в резултат на отворената покана „Like the State, the Toilet is Never Neutral”, Петра Попангелова насочва вниманието към невидимите следи, които съществуват в… тоалетната.

Surf Expo Spring 2022

Ако си готов за приключения, Софарма център те очаква с ежегодното си експо, на което ще представят новите предложения от най-добрите брандове в занаята. Предсезонни намаления, любопитни разговори и поглед, отправен към летни приключения!

Ratio Премиера: В търсене на безсмъртие

Един от последните бастиони, непокорени от човечеството, остава смъртта. Но дали експоненциалният прогрес ще ни позволи да поискаме безсмъртие? На 24 Ratio ще са live във Facebook, a на виртуалната сцена застават биологът-футурист Спас Керимов и философът-юрист Стоян Ставру. Ще можем, ако не да срутим, то поне да избутаме нататък последната бариера – смъртта. Защо мислим, че ще ти е интересно? Защото сме хора. Искаме да разшифроваме Вселената, но и да надминем боговете си и дори да превземем галактиката. Искаме всичко.

Човекът, който продаде кожата си

Номинираният за „Оскар“ филм на Каутер Бен Хания с участието на несравнимата Моника Белучи е част от прорамата на Международен София Филм Фест тази година, а в петък имаш последен шанс да го гледаш в Дом на киното, ако все още не си. Лентата носител на наградата за най-добър актьор в конкурсната програма „Хоризонти“ на Венецианския филмов фестивал разказва за Сам Али. Той е млад, чувствителен и импулсивен сириец, който, за да избяга от войната, заминава за Ливан. За да може да пътува до Европа и да живее с любовта на живота си, той се съгласява един от най-ярките модерни художници да татуира гърба му. Превръщайки тялото си в престижно произведение на изкуството, Сам ще открие, че решението му може да означава всичко друго, но не и свобода.

Фаза X Erotomania 8.0

Петъчно се пренасяме в селенията на Micro, където ще се проведе и осмата Фаза X Erotomania. Електронното преживяване за пореден път ни впечатлява с завиден лайнъп, който да замае главата ти. За това издание на Erotomania, ФАЗА кани двама сериозни представители на френската, испанската и берлинската електронна сцена, който ще ни завладеят с агресивни и супер креативни бийтове, mental & groovy techno с органични, трибъл и тежки звуци. Припомняме си, че в света на underground музиката, нищо не е забранено.

Интимната вселена в новото видео на Рут Колева

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *