Българска идилия във видеото на Father John Misty, снимано от Станишев

Музикантът, продуцент и мултиинструменталист Father John Misty се довери на бг екип за новото си супер видео. Разказваме още!

0 коментара Сподели:

Когато любим артист дойде в България, умираме от кеф, но когато легенда като Джошуа Майкъл Тилман, по-известен като Father John Misty, избере изцяло български екип, за да заснеме видео у нас, подскачаме и казваме едно голямо БРАВО!

Парчето се казва Goodbye Mr. Blue и е най-новият сингъл от новия му албум Chloë and the Next 20th Century.

Сингълът е топъл, интимен и кара всичките ни сетива да настръхнат от суровата  кънтри фолк мелодия, излъчваща топлина от подбрани китарни рифове и текстове, вдъхновени от Хари Нилсън. Както обичаше да казва един роден известен музикален мъдрец – „Музиката няма граници, но когато се прави на родна територия звучи особено приятно“. Напълно сме съгласни и подсказваме, че в това видео кадрите наистина са изумително красиви!

Видеото е снимано в София и е под вещото операторско майсторство на родната ни гордост Александър Станишев. Станишев е оператор и на „Тайният живот на Вера“, който участва в документалния конкурс на „Сънданс“ и направи европейската си премиера на Берлинале.

Освен това Сашо е снимал над 150 рекламни клипа и е оператор на американския филм Touched With Fire, сниман в Ню Йорк под режисурата на Пол Далио.

За работата си във „Вяра, любов и уиски“ печели награда за операторство от фестивала Сламданс 2012 в САЩ, както и за операторски дебют на фестивала „Златното око“ в Попово. Снимал е безброй сериали и телевизионни филми, а таланта му можеш да видиш и в заснемането на любимия ни филм „Маймуна“ на режисьора Димитър Коцев – Шошo.

За клипа на Father John Misty Александър определено се е постарал, като във видеото виждаме и разкошната Ива Гочева. Клипът проследява пътуването на млада жена до семейния ѝ дом извън София и всички съпровождащи го емоции.

Във видеото се наслаждаваме на абсолютна българска идилия с уникален саунд!

Какво по-хубаво от това, освен че на 8 април 2022 очакваме Chloé и The Next 20th Century да бъде пуснат през Sub Pop и Bella Union в Европа. Дотогава усилваме Goodbye Mr. Blue и радваме всичко меломанско в нас.

За още музика – виж EXE EPISODE 8: торнадо от музика и светлини

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *