Неделна киновечер: 10 мразовити филма, с които да изпратим зимата

Заглавията, които доказват, че има как да е и по-студено

0 коментара Сподели:

Птичките пеят, слънцето грее, цветята ухаят на свежест.

Явно пролетта идва, макар че календарът отказва да приеме този факт.

Тази година времето все още не ни позволява да приберем зимните дрехи в гардероба, а

белите цветове на кокичетата не винаги отговарят на прогнозата за време.

Въпреки това ние сме убедени, че зимата е към своя край, затова я изпращаме подобаващо със следните филмови предложения.

The Thing

Може би не смееш да излезеш без чадър, но пък поне не те гони извънземен шейпшифтър като в хорър класиката на Джон Карпентър.

The Revenant

Може би надуваш печката на макс нощем, но поне не ти се налага да спиш в тялото на мъртъв кон, за да се стоплиш, като героя на Ди Каприо в The Revenant.

The Edge

Може би ти е писнало от неудобните ботуши, но поне не трябва с тях да прекосяваш горите на Аляска, докато те гони мечка. С този проблем да се оправят Антъни Хопкинс и Алек Болдуин в приключенския трилър на Лий Тамахори.

Eight Below

Може би ти е омръзнало всяка сутрин да разхождаш кучето в студа, но поне не ви атакуват изгладнели тюлени по пътя към къщи. Дали четириногият ти приятел би се справил с опасностите като осемте герои от Eight Below?

Force Majeure

Може би вече не виждаш красота в поредния снеговалеж, но поне по градските улици няма опасност от лавини. Не можем да кажем същото за планинския курорт в скандинавската драма на Рубен Остлунд.

Insomnia

Може би мечтаеш за лятото, когато няма да се стъмва толкова рано, но поне не страдаш от безсъние заради белите нощи като детективите от трилъра Insomnia.

Fargo

Може би това да прецениш коя плочка от тротоара няма да хлътне с мокро пляс! под краката ти изглежда като невъзможна загадка. На фона на заплетения сюжет на Fargo обаче всяка мистерия изглежда като детска игра.

Snowpiercer

Може би ти се струва, че живеем в предапокалиптична ера. За щастие цялото човечество все още не може да се побере в един-единствен влак, дори и да изглежда така, когато ти се наложи да си търсиш място в някой по-натоварен ден в претъпканото БДЖ.

I’m Thinking of Ending Things

Може би времето ти се струва непредвидимо с непрекъснатото редуване на сняг, дъжд, слънце и пак сняг. Нищо обаче не е толкова непредвидимо, колкото финалът на най-новия филм на Чарли Кауфман.

Кои сериали грабнаха вниманието ни тази седмица?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *