Stephen Popov: в синхрон с енергията

0 коментара Сподели:

Срещата му с електронната музика се осъществява съвсем рано. Тръгва по път с вълнуващи разклонения, които изграждат у него виждане, вкус и творческа етика. Иноватор по душа, развива уменията и знанията си в областта на музиката непрекъснато. Имал е собствено радиопредаване, бил е резидент в Yalta Club & Solar Festival, а сега го очакваме в същата роля и в хаус четвъртъците на Carrusel. Никога не спира, за да отдъхне, а напротив – гони нови върхове. Хаус, техно и усещане за груув.

Представяме ти Stephen Popov.

Кога и как разбра, че музиката е твоето нещо?

Колкото и клиширано да звучи – още откакто бях много малък. Моментът, в който реших, че искам да се занимавам професионално, беше през 2009 г. и един roadtrip, който ме сблъска с новоизлезлия тогава албум на Sharam – Get Wild. Амбицията да се развиваш непрекъснато те прави истински новатор в сферата на електронната музика, като това е и логичното обяснение да си учил и вече да продуцираш собствена музика.

Това ли е твоят начин да плуваш срещу течението?

Вярвам, че човек трябва да има непрекъснат глад към това да научава нови неща. Аз съвсем естествено поех по този път и той ме отведе до това да следвам музика, да започна да създавам свое творчество, да имам свое радиопредаване и т.н.

Бунтовници трябва да има винаги, те са тези, които създават новите движения…

историята го е доказала стотици пъти.

Коя е любимата сцена/парти, на което си попадал?

Тук мога да говоря много, но един от най-значимите моменти, запечатал се в съзнанието ми за последните две години, беше всъщност месец преди заветния март 2020. Слушах Mathew Jonson b2b Sebastian Mullaert във fabric, London и Oh, Wowzers. Копнея за момента, в който хората в България ще започнат да приемат музиката така, както е на запад.

Какво ти носи взаимодействието с публиката, когато си зад пулта?

Винаги съм бил от хората, които истински се трудят на сцената.

За мен най-важното, когато съм на сцена, е това да съм в синхрон с енергията на мястото, на което пускам музика.

Важно е хората да могат да се отпуснат и да премахнат всички свои тревоги дори за миг и просто да се насладят на момента. И никога не знаеш, може би точно тази вечер ще се появи някой, у когото ще запаля искрата към тази музика, така както с мен се случи това преди почти 15 години.

Резидент си на хаус четвъртъците в Carrusel Club, смяташ ли, че българската публика се е променила в някаква посока за последното десетилетие?

Наскоро разглеждах стари албуми със снимки от мои събития през 2012–13 и мисля, че сега има лек спад в глада на хората към хаус музиката, но четвъртъците в Carrusel са един добър начин това да се промени. Ще се видим всеки четвъртък в Carrusel, нали?

Аз ще съм там, а ти?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *