Има ли общо между грима и съвременните технологии?

Отговорът, който инициативата на Huawei Mobile ни дава, може да те изненада

0 коментара Сподели:

Дали Клеопатра си е имала лични гримьори? Да предположим, че сама с похвална стабилност на ръката е полагала издължената очна линия върху бадемовите си клепачи. Надали е правила това само за да изглежда добре на статуите си – изкуството на грима се простира извън това да се разкрасим или да спазваме някакви трендове.

Той е част от културата също като модата.

Този често подценяван на фона на музиката или словото елемент от цивилизацията всъщност е неделима част от нашата същност в обществото. Той е начин на себеизразяване, отражение на общата душевност на времето, в което живеем, и неотменно резонира ведно с индивидуалните ни честоти.

От Древен Египет до днес много неща са се променили. Като за начало отдавна сме се отказали да строим пирамиди, масивни храмове и гробници,

но пък повечето от нас са неразделни с новия ни най-добър приятел: модерните технологии.

Може би много хора биха отсекли, че това е преувеличение, но развитието на технологиите също е един вид културна ценност в този смисъл, че ни оформя като общество и поставя огромен отпечатък върху настоящото хилядолетие. Допълнителен фактор е, че самата изработка на всички смарт джаджи надскача обикновеното удобство. С уникалния си дизайн, форма и цялостна визия можем да заявим, че изкуството се прокрадва и в този сектор от ежедневието ни.

В този ред на мисли надали би могъл да погледнеш Huawei P50 Pocket и да отречеш неговите естетически достойнства.

Като добавиш и слушалките Huawei FreeBuds Lipstick с категорично червения им кейс във формата на червило, електронното ти оборудване директно се превръща в моден аксесоар.

Именно върху тази тема пада акцентът на арт срещата #OpenForMoreBeauty. Трима професионални гримьори с богат опит зад гърба си черпят вдъхновение от Huawei P50 Pocket и Huawei P50 Pro, за да създадат предизвикателни визии. Трансформацията на моделите в произведения на изкуството, разбира се, бе заснета със същите смартфони, които се превърнаха и в музите на тримата майстори в занаята.

Снимка: Коко Кръстев, който снима с Huawei P50 Pro; Грим: Елиза Попова

Носителката на Златна игла за 2021 Елиза Попова свали звездите от небето и нежно ги положи върху смело щриховани с розово клепачи. Гримьорката има немалко пътувания зад гърба си и в сърцето ѝ са останали багрите на различни държави и националности. Това личи в любовта ѝ към експериментите и нестандартните ѝ визии. За Елиза важното в грима е смелостта и това ясно личи в категоричния ѝ подход.

Снимка: Коко Кръстев, който снима с Huawei P50 Pro; Грим: Георги Русев

От грима, създаден от Георги Русев (носител на втора награда в световен конкурс за Inglot в колаборация с Дженифър Лопес), струи нежност и свежест със сочни акценти в устните. Той разглежда лицето, шията и деколтето като едно цяло, така че бляскавите детайли около очите и ключиците не са изненада. До тях бляскавата текстура на Huawei P50 Pocket стои като част от цялостния облик на модела и ни е трудно да си ги представим поотделно.

Снимка: Коко Кръстев, който снима с Huawei P50 Pro; Грим: Алина Манова

Алина Манова също може да се похвали със Златна игла, но за 2017. Също така тя обича червилата, така че слушалката на Huawei FreeBuds Lipstick перфектно пасва с останалата част от макиажа. Не само това, но тя се превръща в част от грима, кореспондирайки на ярките устни и миниатюрната върволица от златисти перлички.

Студиото на Костадин Кръстев – Коко бе домакин на цветната експлозия #OpenForMoreBeauty. Пък ти си мислеше, че гримът и технологиите нямали нищо общо!

Кои са най-вълнуващите събития в София тази седмица?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *