Diass: Светът без музика не е възможен!

Разговор с един артист, продуцент, ивент мениджър, мечтател

0 коментара Сподели:
DIASS

Днес отново те срещаме с една творческа душа, от която струят силни емоции, цветове и вдъхновение. Отново, защото ако помниш Go Guide Online Festival, вероятно помниш и гранде изживяването, което ни беше подготвил тогава на територията на „Цирк Иванов“. Започва да миксира когато е на 12, а днес можеш да го срещнеш зад пулта на някои от най-готините партита. Говорим си за това, което го очаква, за енергията, за музиката, за ORIGIN.

Свободният му дух и заразната му усмивка са само част от нещата, които ни предава в разговора:

Кой е Diass?
Артист, продуцент, ивент мениджър, мечтател.

Какво е първото нещо, което искаш хората да знаят за теб?
Обичам да обменям енергия чрез музика, да се свързвам с хората на по-дълбоко ниво и да създавам красиви моменти за тях.

Ако някой те намери в социалните мрежи ще види, че се занимаваш с много неща. Кое чувстваш най-близко до сърцето си?

Аз съм един от тези късметлии, които са успели да превърнат хобито си в професия.

От дете се занимавам с музика под една или друга форма – пиано и солфеж, пеене, DJ-ing, продуциране и композиране на музика, микс и мастъринг. От 2015-а насам започнах да организирам клубни събития и фестивали, чрез които имам възможността да изразя любовта и отношението си към изкуството като цяло – от декор, през арт инсталации, духовни практики и, разбира се, докосваща музика. Вече трети сезон работя с EXE Club по събитията ORIGIN, които са заели значима част от сърцето ми, и заедно развиваме усилено тази концепция.

Как разпределяш енергията си между участията, продуцирането, събитията, които организираш, и всичко останало?
Всичко е въпрос на режим– правилно хранене, достатъчно почивка, фокус върху важните неща и правилна организация на свободното време.

Нашата лична енергия е източникът на всичко, което привличаме и създаваме, затова трябва да се грижим за нея!

Как би определил стила си? Опитай се да опишеш с няколко думи емоцията от твое участие за някой, който никога не е бил на такова.
Моят стил е една еклектична експлозия от всякакви музикални култури – от източни и балкански ритми, през африкански и латиноамерикански перкусии, та чак до арабски, турски и дори индийски вдъхновения и семпли, имплементирани и правилно поднесени с клубен електронен саунд. Не обичам да си поставям стилови рамки или граници, винаги се старая да поднеса нещо различно и нечувано, но за тази цел е важно и хората да оставят очакванията си вкъщи и просто да дадат шанс на музиката да ги докосне. Емоцията, която искам да оставя у хората след мое участие, е чувството на свобода на духа. Това е и заложено в основната идея на събитията ORIGIN в EXE CLUB.

Кое е мястото, на което искаш да се връщаш отново и отново?
След тежък уикенд на партита и социализиране – към себе си!

Можеш ли да си представиш света без музика? Оказва се, че в последните години нищо не е сигурно…
Музиката е едно от най-силните лекарства срещу стрес, тъга или лошо настроение.

Тя е инструмент за комуникация, за предаване на енергия, за създаване на приятелства. Светът без музика не е възможен!

Сподели ни три неща, без които не можеш.
Музика, свещи, слънце.

А без които можеш?
Вещи,хора с различна вибрация от моята, сняг.

Разкажи ни малко повече за концепцията ORIGIN в EXE Club?
Концептуалнитесъбития ORIGIN са силно вдъхновени от африканската култура, масайските племена и шаманските общности в Южна Америка, като този сбор от културни характеристики е силно изразен както в музикалната насоченост на партито и селекция на гост диджеите, така и в тематичната декорация, с която клубът бива преобразен. Цялата продукция е на много високо ниво – още с влизането се усещат мистични и древни аромати, чудати перформъри бродят сред хората, визуализациите и светлината е специално подбрана за събитието, като в комбинация всичко това тотално те пренася в друга реалност и прави ORIGIN едно от най-отличимите клубни събития в България.

Музикално, имаме за цел да представим на българския клубър по-мелодичната страна на електронната музика – от organic house, tribal, afro house, melodic techno, та чак до downtempo electronica.

Музика, която носи със себе си специфичен заряд и атмосфера и е основен двигател на големите събития и фестивали в Тулум, Мексико. Дрескодът на събитието е също в тази стилистика и е силно препоръчителен – afro, boho, shamanic, Indian themed outfits.

И за финал – какво ти предстои, можеш ли да повдигнеш завесата?

В най-близко бъдеще предстои последното издание на ORIGIN за този сезон в EXE Club. Тази събота (5 март) ще отворим вратите на храма за последно, преди да се преместим на EXE Beach Bar за сезон 2022. Зад пулта ще бъдем аз, Deyan, Jaffar, Vita и Atanas Dochev Live Percussion. След това ми предстоят участия в Панама, Брюксел, Албания и резиденция в Scorpios, Mykonos.

Гледа ли Петя на моята ПетяВиж интервюто ни с Алиса Атанасова.

\Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *