6 от най-добрите софийски ресторанти за wine & dine

0 коментара Сподели:

Купидон пуска любовните си стрели в менютата на тези ресторанти! Може би сме полудели (по вкусната храна), но няма значение дали има кой да ни изведе на среща –

тук идваме заради собственото си удоволствие и с идеята, че най-специалното място за среща е това, което препоръчваш на себе си.

Предлoженията за Wine Pairing само допълват картината на блаженството и вече сме влюбени – в обстановката, ястията, обслужването, и само ти ни липсваш, за да има с кого да споделим.

888 Taste Show Asian Cuisine

София, бул. „Витоша“ 89B
02 444 0888

Най-доброто от азиатската кухня, плюс богат набор от селектирани ястия, автентична атмосфера и безупречно обслужване – всичко това ни дава 888 Taste Show Asian Cuisine. Идваме винаги когато искаме да се потопим в наистина блестящи удоволствия за сетивата. Ако търсиш умами вкус – това отново е твоето място, а ако искаш да съчетаеш перфектното ястие с точното вино, тук ще получиш професионални гурме предложения.

Ние избираме вино сингъл барел с непрогледен рубинен цвят, зрял плод, докоснат от благороден дъб и кожа, богата структура и атрактивен характер.

Впечатленията се засилват дълго след първата глътка от това божествено вино с огромен потенциал за развитие в бутилка. Към него поръчваме рибай стек от Блек Ангъс резерва, маринован и приготвен на робата грил с гарнитурa от аспержи, заедно със суши Тако оренджи (ориз, нори, маринован октопод, манго, червен портокал, филаделфия, портокалова майонеза) и Бутанико гьоза (гьоза със свинско дърпано месо и сос таре). Истински разкош за небцето!

Hamachi Ni

ул. „Георги С. Раковски“ 179
088 426 2244

Hamachi Ni отдавна е синоним на изисканост и невероятна японска храна, а когато говорим за елегантното съчетание на ястия с вино, те определено имат какво да ни предложат. Препоръчваме тяхната сьомга, маринована и запечена в ароматен джинджифилов сос, комбинирана с леко пикантни краставици и водорасли Уакаме. Към нея ни предлагат чаша разкошно Пино Ноар Kaltern от изба Ендрици, район Северна Италия/Алто Адидже DOC реколта 2020.

Imperial Gastrohub

пл. „Петко Р. Славейков“
088 870 6910

В Imperial Gastrohub отвори и Imperial Butchery and Grill, за да ни зарадват с няколко вида стек, свински ребра и специалитета бургер IMPERIAL по авторска рецепта. Месото престоява в машина за зреене, наречена dry age, а клиентът го избира сам и може да бъде приготвено пред него. Тук разполагат с над 3000 етикета божествено вино от целия свят, като изборът на подходящ сорт, тероар и алкохолно съдържание ще ти препоръчат на място.

Jazu

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55,
Промишлена зона Хладилника
088 710 4010

В началото на есента София се сдоби със своето изискано бижу, което ни пренася в сърцето на Япония. JAZU очарова с невероятна храна, представена под звуците на contemporary jazz на живо, а винената им селекция допълва гурме изживяването.

Опитай „Камо“ – патешко магре на су вид, с пюре от земна ябълка, конфитирани лешници и поширана круша с шафран

в божествено съчетание с Primitivo Critera, Schola Sarmenti, реколта 2019 от Пулия, Италия.

La Bottega

Италиански ресторанти
La Bottega

La Bottega ни дава невероятна италианска кухня, а кой ако не италианците ще ни препоръча страхотна храна с перфектното вино? Тук избираме разкошен фермерски рибай стек с крем от тиква, глазирани пащърнак, моркови, целина и чери домати в компанията на Nauna Primitivo – Negroamaro от изба Schola Sarmenti, Пулия. Сортовете грозде в него са Негроамаро и Примитиво, а вкусът изненадва с опушени нотки, подчертани от хармонични танини с дълъг послевкус.

Wine & Co.

ул. „Ангел Кънчев“ 7
087 666 5131

Wine & Co очарова с концепцията си на бар и магазин в едно и с първокласната си селекция вина, италиански сирена и колбаси от най-високооценените ферми в света. Техните обучени консултанти ще ти разкажат на място за качествата на бутилката, историята на избата, произхода на виното и легендите около него.

Вече четвърта година Wine & Co. обогатява винената култура в града и ни представя непознати за българския пазар вина и изби.

Като заговорихме за напитки, прочети повече и за историята на един от най-култовите коктейли.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *