Аркадите от детството, които ни забавляват и до днес

Връщаме се назад във времето с неоновия блясък на аркадните игри

0 коментара Сподели:

Наместваш лостчето и щипката помръдва. Толкова си съсредоточен, че детският ти нос почти се докосва до стъклото, което те дели от купчината играчки. Секундите текат, а металната лапа все повече се приближава до целта. Когато преценяваш, че позицията е перфектна, натискаш бутона. Дали ще успее да донесе наградата до процепа, или зъбците ще се разтворят в последния момент и ще я изпуснат?

Колкото пъти изтърваме желания подарък, толкова и опитваме отново, докато накрая най-сетне го държим победоносно в ръце.

Днес много по-рядко виждаме Gift Box машини, още по-малко пък се сещаме да поиграем, ако случайно попаднем на някоя. Вероятно даже сме забравили колко е забавно. Времето е безкомпромисно, що се отнася до еднопосочността му. Това обаче не означава да порастваме, не и наистина. Точно такива красиви и простички неща събуждат децата в нас:

блясъкът на бенгалския огън, силуетът на отдалечаващ се балон с хелий в небето, електронните звуци на аркадните игри…

Може би изглежда, че тези хубави времена са завинаги изгубени. Не говорим единствено за детството, но и за миналото като цяло. Неслучайно наскоро ни заля вълна на носталгия по 80-те години, която пролича както в киното, така и в модата и музиката. Нещо от чара на отминалите десетилетия е откраднало парченце от душата ни и отказва да го върне. Ние обаче не се даваме, а сега Сердика център ни предлага директен билет за пътуване назад във времето.

До 28 февруари пазаруването в Сердика върви с неустоимата екстра да получиш ексклузивен достъп до новата зона с 6 аркадни игри.

Кампанията важи за клиентите на мола, пазарували на минимална стойност от 50 или 80 лева (в зависимост от аркадите, на които имаш желание да се пробваш) за периода на провеждането ѝ. За да си осигуриш достъп до винтидж игралната зона, е нужно да се регистрираш на таблетите на входа ѝ и да представиш касови бележки, чиято обща стойност ти гарантира безплатни игри на машините.

Шайбата на Air Hockey машината полита и се врязва във вратата на опонента, а човечетата на масата за джаги пробиват защитата. Ако не си добър в умалените спортове и не се справяш с играта на джаги, хокея и Air Pong-а, може да се пробваш с арбалета на Робин Худ.

Играеш на някоя от гореизброените четири игри в замяна на касови бележки от 50 лева нагоре. Достъпът до Gift Box и Снайпер машините пък се осигурява с бележки за минимум 80 лева и там имаш възможност да спечелиш и страхотни награди, сред които и ваучери на стойност 20 или 50 лева.

Какво по-добро от това да си накупиш всичко, което ти трябва, и да си тръгнеш с весели спомени и допълнителен подарък?

Още по-яко е, че за игрите за двама е нужна само една бележка, тоест не е задължително и двамата да пазарувате преди това, така че грабвай някой приятел с теб. Директно се превръщате в героите от Stranger Things и прекарвате следобеда в свежа аркадна атмосфера. Само внимавайте да не се озовете в обърнатия свят.

Ако пък си на разходка в мола с гаджето, може да си представите, че сте в стар романтичен филм.

В случай че успееш да докопаш някоя играчка от Gift Box-a, със сигурност ще си спечелиш допълнителни точки в твоя полза. За финал можете да си щракнете и едно селфи с готините неонови надписи, разположени в зоната за забавление.

Смяташ ли, че си късметлия? Да се надяваме, защото един от регистриралите се има шанс да бъде ощастливен с голямата награда на кампанията: ваучер за пазаруване от Сердика Център на стойност 300 лева.

Пълните правила и механизъм на кампанията можеш да видиш на страницата на Сердика, а за най-актуалната информация следи събитието във Facebook.

Ако се отбиеш в книжарницата на мола, не пропускай да разгледаш книгите, в които се влюбихме този февруари.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *