Трилогия танцови филми BECOMING – INNER BLOOM, SURRENDER & BREAKOFF в Дом на киното

0 коментара Сподели:

На 3 февруари Дом на киното ще стане домакин на премиерната прожекция на трилогията

„BECOMING”, която обединява три танцови късометражни филма, създадени от изцяло български творци и артисти. Късометражните ленти говорят за идентичността на съвременните хора

– женствеността, мъжествеността и юношеството и изследват взаимодействието между танцовото и документалното кино.

„INNER BLOOM“ е по идея, хореография и изпълнение на Стефани Ханджийска. Филмът изследва различните стадии на женствеността чрез сюрреалистичен женски герой, който чрез поредица събития, израства и се научава да бъде жена в собствената си кожа.

 „SURRENDER“ е режисиран от Коста Каракашян и ни фокусира върху четирима от най-успешните и завладяващи мъже танцьори в България – Никола Хаджитанев, Реми Тоин, Светослав Серопян и Кръстьо Методиев. Комбинирайки авторските им изпълнения с документални разкази от първо лице, филмът проследява личната връзка на всеки един от тях с танца, за да разберем как тя взаимодейства с идеята за мъжественост в българското общество.

„BREAKOFF“ е кратък поетично-документален филм, дело на Силвия Чернева, който се занимава с темата за ученето, търпението и постоянството в процеса на израстване и оформяне на характера. Филмът е заснет в Каменоделното училище в село Кунино и каменната кариера в близост до него, където български юноши учат почти забравения занаят на каменоделството.

Фондация „Човек с шапка“ насочва вниманието върху танцовия филм и цели да докосне широката публиката до това изкуство,

дори когато любителите на танца не могат да посетят салона и искат да провокират всеки да достигне до танца и да отключи своята креативност. Мисията на фондацията е да подкрепя, развива, продуцира и разпространява българския талант в областта на съвременния танц и танцовото кино.

Повече за събитието можеш да откриеш на фейсбук страницата му, а билети – тук.

Цена: 8-10

Купи
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *