Сериали на седмицата: The Woman in the House Across the Street…, The Afterparty и The Responder

Комбинация от екшън, мистерия и комедия раздвижва живота ни тази седмица

0 коментара Сподели:

Тази седмица ни обещава много екшън, мистерии, убийства и хумор с три напълно нови сериала.

Времето навън е точно толкова мразовито, колкото да се увиеш с одеяло пред лаптопа и да не ставаш, докато не изгълташ всички налични епизоди. Добре че две от предложенията ни стоварват пълния набор от сериите си наведнъж, за да имаме с какво да запълваме мразовитите вечери.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

28 януари, Netflix

Ако си попадал на филма The Woman in the Window, може би мотивите зад километричното заглавие на новата криминална комедия са ти ясни. Сюжетът е сходен: потънала в тъга, хапчета и безброй бутилки вино, главната героиня случайно става свидетел на убийство в къщата от другата страна на улицата.

Какви тайни крият новите ѝ съседи и дали не губи разсъдъка си?

Въпреки че филмът с Ейми Адамс пострада от критиката заради слабия финал и деривативния си сюжет (все пак класиката на Алфред Хичкок Rear Window борави с подобна фабула по далеч по-майсторски начин), The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window обещава свеж нов поглед. Съдейки по трейлъра, сериалът надскача обикновената пародия и вкарва ударна доза съспенс. Кристен Бел прави това, заради което я обикнахме като Елинор в The Good Place – овладява ролята на чаровната алкохоличка и печели сърцата ни за пореден път.

The Afterparty

28 януари, Apple TV+

Една мистерия в стил Убийство в Ориент експрес ни поднася режисьорът на 21 Jump Street Кристофър Милър. Действието се развива по време на парти за годишнина от завършването и продължава със смъртоносните последствия от купона. Докато групата бивши съученици се напива до забрава, един от тях е убит, а безпощадната полицейска инспекторка детектив Данър (Тифани Хадиш) е решена да разплете мистерията. Комедията е на ниво, а изобилието от герои ни дава място за предположения относно най-важния въпрос:

Кой е убиецът?

The Responder

24 януари, BBC i-player

Познаваме носителя на BAFTA Мартин Фрийман като любимия ни хобит или като проницателния доктор Уотсън. Сега той излиза от частния детективски бизнес и облича полицейската униформа, за да се превърне в бродещия по мрачните улици на Ливърпул Крис Карсън. Когато е принуден да си партнира с младата полицайка Рейчъл, животът му се обръща с главата надолу.

Тук не говорим за buddy cop динамика в стил Смъртоносно оръжие.

Става въпрос по-скоро за мрачна сверка с реалността, която навежда Крис на мисълта, че може би не е толкова добър човек, колкото си е мислел. Оттам нататък личната драма се сблъсква с чуждата трагедия.

Честваме Деня на българското радио!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *