Editors’ Choice: 6 неща, които обикнахме през януари

Какво ни стопли в студения месец

0 коментара Сподели:

Мястото, в което те каним да ни последваш, отново е отворено за всичко, което най-много ни харесва.

Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия през месеца. Място за култура, филми, музика и театър, храна, коктейли, мода, арт и спорт. Аромати. Цветове. И усещанията, от които вдишваме с пълни гърди. София и отвъд. Това е Editors‘ Choice. Нашето място. Благодарим ти, че ни четеш.

Филмът: Harry Potter: Return to Hogwarts

Новината, че годината ще посрещнем с reunion по повод 20-годишнината от излизането на „Хари Потър и Философският камък“, е едно от най-вълнуващите събития на изминалата 2021. Макар и вече да сме пораснали, магичния свят на Дж. К. Роулинг винаги ще бъде уютното бягство, което предприемаме в несигурни времена. Трейлърът ни удари в носталгията, а 99-минутното специално събитие ни накара отново да стоим на прозореца и да чакаме писмото си от Хогуортс.

На въпросът „След цялото това време?“, отговорът ни е „Винаги!“.

Албумът: Toy на David Bowie

С музиката се потапяме в друг магичен свят – този на Дейвид Боуи. Откакто ни напусна през 2016, звездите изглеждат по-различно, а перспективата никога повече да не чуем нови записи от него сломи духа на милионите му фенове. Наскоро обаче се появи записаният през 2000 и неиздаден Toy. В него можем да чуем архивни парчета с модерен мастър, което постига интересен резултат.

Гласът му отново оглася тъмните кътчета на съзнанието ни, и сме щастливи.

С нетърпение очакваме и документалния филм, с който се е захванал Брет Моргън.

Книгата: „Непрочетено“ на Димитър Воев

Излизането на тази книга се превърна в събитие. Изданието е съставено от по-малката му дъщеря – Димитра Воева, и включва над 200 ръкописа на поета, който оформя цяло едно поколение в историята на българската музика. Между кориците те очакват фотографии и незнайни досега факти. Оформлението, дело на Артур Панов, e гениално.

Цветът на годината на Pantone: Very Peri

Дизайнерската гилдия, както и всеки с влечение към визуалното, за поредна година се обърна към Pantone, за да разбере кой цвят ще маркира новата година.

Very Peri е описан като „динамично синьо с виолетовочервен подтон“, а настроението, което трябва да оставя, е топло и вдъхновяващо.

Дори и да не можеш да го опишеш като символ на глобалния дух на времето на момента и прехода, през който преминаваме, дано поне ти допада, защото се очертава да го срещаме на много места през следващите 12 месеца.

Приложението: Спаси Гората на WWF

Eдно от тези приложения, от които не знаеш, че имаш нужда. Идеята му е да можеш в реално време да сигнализираш за нарушения. Чрез него лесно подаваш сигнали за незаконни действия в гората или природни бедствия.

За момента работи само с Android, но с всеки нов потребител се усъвършенства и разраства.

Джаджата за кафе: Chemex

Може би един от най-красивите методи за правене на кафе е използването на Chemex, датиращ от 1941. Тази на пръв поглед проста гарафа има не една и две специфики, а Instagram фийдът ти ще се извиси на друго ниво. Chemex прави филтърно кафе – с разликата, че филтърът е с до 30% по-дебел от стандартните, което премахва дори най-малките частици за кристално бистро кафе.

Не забравяй, че – Ти раздаваш наградите! Гласувай за Go Food&Drink Awards и спечели

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *