Събития за седмицата в София: 24–30 януари

Забравяме за снега и се пренасяме в друго измерение

0 коментара Сподели:

Магията на града дебне дори в мразовитите дни на януари.

София никога не спира и винаги има какво да ти предложи. Тази седмица ти предлагаме пълен набор от занимания, които да се разходят по струните на сърцето ти, да напълнят очите и душата ти с красота и да ти припомнят, че силата, в каквито и времена да живеем, е в теб. Започваме от вторник, за да имаш време и за малко домашен уют все пак.

ПРЕМИЕРА НА „БУРЯТА“ С РЕЖИСЬОР РОБЪРТ УИЛСЪН В НАРОДЕН ТЕАТЪР „ИВАН ВАЗОВ“

Чаканата повече от две години премиера е истинско събитие в българския театрален живот. Да пресъздадат необятната фантазия в прочита на Уилсън на родна сцена излизат актьорите: Василена Винченцо, Веселин Мезеклиев, Радина Боршош, Васил Драганов, Гергана Змийчарова, Вяра Табакова и много други обещаващи имена. Билетите са в продажба на касите на Народния театър и онлайн на този линк.

TEDXVITOSHA WOMEN: WHAT NOW?

Изминалата година преобърна представите на толкова много от нас и наложи да преосмислим глобални системи, процеси и политики, които не сработват. И… сега накъде? На тазгодишното изложение TEDxVitosha Women ще можеш да се срещнеш с лектори, които представят нови възможности и идеи за това, как можем да живеем и работим по-добре заедно през следващите години. Ще споделят отговорите си на въпроса „Сега накъде?“ в области като дизайн, технологии, наука и култура – и ще си представим бъдеще, което можем да изградим заедно.

HOMO TECHNICUS – ИЗЛОЖБА НА ЦВЕТЕЛИНА ДИМИТРОВА В ГАЛЕРИЯ „СИНТЕЗИС“

Галерия „Синтезис“ ни кани на първата самостоятелна изложба на Цветелина Димитрова – Homo technicus. Проектът печели Голямата награда от конкурса за фотокниги DIY Photobook, организиран от Фотосинтезис и Европапир България през 2021 г. Хомо техникус е ходещ изправен примат от семейство Човекоподобни (Hominidae), живеещ в симбиоза с машините. Има силно развито желание да е в крак с новите технологии и да притежава дигитални устройства. Проектът изследва взаимодействието между хората и технологиите и включва фотографии на различни органи и части от тялото на Хомо техникус, които Цветелина Димитрова сглобява от компютърни компоненти.

WE LIKE KITSCH В TELL ME

Петък е запазен за интергалактически емоции! Julieta Intergalactica, Charlie и Nasso Ruskov ще превземат любимото столично пространство, което приютява всяко наше желание за парти. Ако имаш нужда от описание на събитието, организаторите са се постарали то да е достатъчно красноречиво – Flamboyant camp deviant libidinous elegant suave lascivious outrageous… Ние следваме белия заек и отиваме, надяваме се да се видим там!

REGGAETON AND LATINO NIGHTS В CLUB TERMINAL 1

Запазваме малко сили за събота вечер, в която ще се пренесем в латино транс с жестоката селекция на Varvara & Caitas  в Terminal 1. Входът е свободен за дамите и нека си говорим искрено, всички сме зажаднели за споделени емоции с любимите момичета. Регетон ритъмът ще стопли дори най-смръзналите се, подпалвайки подметките ти на дансинга!

Не забравяй, че – Ти раздаваш наградите! Гласувай за Go Food&Drink Awards и спечели

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *