Сериали на седмицата: How I Met Your Father, Euphoria и After Life

Продълженията, които ни оставиха жадни за още

0 коментара Сподели:

С новата година из стрийминг платформите завърлуваха и новите сериали. Няколко дългоочаквани завръщания ни залепиха за малкия екран тази седмица. Както казва Барни в How I Met Your Mother:

Новото е винаги по-добро!

Дали обаче новите сезони ще надминат качеството на предходните? Предстои да разберем.

How I Met Your Father

Култовият ситком най-после се сдоби със спиноф. За такъв се говори от години и сега, когато вече е реалност… феновете са раздвоени. От една страна, носталгията играе много голяма роля.

От друга, веднага забелязваме някои недостатъци, които навярно няма да позволят на How I Met Your Father да достигне успеха на предшественика си.

Главната героиня Софи (чиято млада версия изпълнява Хилари Дъф, а по-възрастната – Ким Катрал) се лута из модерния свят на тиндър връзките и онлайн запознанствата, като междувременно се старае да запази идеалистичната си представа за любовта.

Още в първия епизод откриваме една много съществена разлика с оригинала.

Няма да ти издаваме каква е тя, само ще подскажем, че е нещо, свързано със самоличността на бащата.

Разнообразният актьорски състав изглежда обещаващо, но първите два епизода не успяват да развият героите им достатъчно, че да преценим какъв е истинският потенциал на сериала. Въпреки това не боли да му дадем шанс. Все пак първи сезон е само десет епизода.

Euphoria

Два нови епизода вече излязоха и от новия сезон на Euphoria. Култовият тийнейджърски сериал се завърна в HBO с още драми, наркотици и брокат. Научаваме повече за някои герои, досега останали на заден план, докато Джулс и Ру изясняват отношенията си, а Нейт затъва все повече в собствените си проблеми. Каси също изплува на преден план, преминавайки в полезрението на неочакван обожател.

Така или иначе не сме изненадани от това, колко въздействащо започва втори сезон.

Euphoria обещава да се превърне в тийн класиката на последните десетилетия, подобно на The Breakfast Club, Pretty in Pink и Heathers през 80-те. Дълбокият поглед в емоционалността на персонажите и реалистичният подход, с който са показани проблемите им, събужда особена емпатия у зрителите. Каквото и да предстои, ние сме жадни за още.

After Life

Британският комик Рики Джървейс отново преразглежда трагедиите в живота с хапливо и прозорливо чувство за хумор. Трети сезон, който вече е достъпен в Netflix от 14 януари, е финалният за сериала, а самият му край оставя зрителите да се почесват по главата в почуда. Въпреки това екзистенциалната комедийна драма постига емоционална поанта, призоваваща към съпричастност и вкус към красотата в личните човешки истории.

Премисляме позицията си към непукизма с Тони и продължаваме напред към нови хоризонти.

Разгледай и албумите, които с нетърпение очакваме тази година

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *