Започни новата година по ноти

В първия ден на 2022 г. Palms Music представя клавирен рецитал под наслов „Топлина за зимните вечери“

0 коментара Сподели:

Новата 2022 г. я чакаме повече от всичко на света, защото вярваме, че ще ни донесе здраве, мир, щастие и най-вече спокойствие. Пожелаваме си го от сърце и вече сме планирали как да я посрещнем подобаващо. След бурни вечери, срещи със семейството и безкрайни трапези по празниците сме сигурни, че трябва да поглезим сетивата си с нещо специално.

Нещо, което да ни даде фината красота на изкуството, да докосне най-нежните струни в сърцата ни и да ни накара да се потопим в света на музиката, която лекува и подарява вълнения от най-хубавите.

Ето защо, без да се замислим, си запазваме първия ден на 2022 г., когато продуцентска къща Palms Music представя клавирен рецитал под наслов „Топлина за зимните вечери“. В него публиката ще се наслади на изпълненията на пианиста Иван Янъков, който ще представи творби на Бетовен, Скрябин, Равел, Респиги, Пуленк, както и на Добринка Табакова и Леонид Десятников. Пианист и диригент Иван Янъков гастролира в над 30 държави в света. Роден в София, той завършва нюйоркския Mannes College of Music. Като рециталист, камерен музикант и солист е свирил в „Карнеги хол“ в Ню Йорк, „Кадоган хол“ в Лондон, „Сидни таун хол“ в Сидни и др. В България е бил солист на Софийската филхармония, ансамбъл „Софийски солисти“, оркестъра на „Класик ФМ“ и др. Понастоящем изнася майсторски класове в големи университети. Член е на журита в международни конкурси за пиано в Европа и Азия и сме сигурни, че ще ни впечатли и при това свое представяне.

Освен това пиршество за сетивата нямаме търпение да разберем какво още са ни подготвили от Palms Music за новата година, защото те чертаят новите посоки в продуцентската дейност.

Въпреки че започнаха дейността си през октомври 2021 г. и са съвсем млади в бранша, те ни впечатлиха с невероятните събития, които успяха да организират само в рамките на няколко месеца.

В портфолиото им вече присъства първата от десетилетия насам премиера на голямо балетно заглавие от съвременен български композитор – „Сънят на Пилат“ по музика на Стефан Димитров, който се състоя на 16 октомври, 2021 г. в Зала 1 на НДК. Спектакълът беше организиран съвместно с Операта в Стара Загора, Фондация „Ценности“ и с подкрепата на Министерството на културата и Столична община, като танцовата мистерия, вдъхновена от романа на Михаил Булгаков „Майстора и Маргарита“, се превърна в знаково събитие в културния живот на България. Балетното представление е осъществено с участието на световноизвестния танцьор и хореограф Василий Медведев и неговия прочут асистент Станислав Фечо. Международният екип се допълва от либретиста Яна Темиз и сценографа и дизайнер Павол Юраш.

Palms Music буквално ни спряха дъха и с втория си емблематичен проект, съвместно с Българската федерация по художествена гимнастика, който бе представен пред публиката в зала „Арена Армеец“ на 16 декември 2021 г.

Това бе спектакълът „Сън“ – бенефис на Златните момичета от легендарния ансамбъл по художествена гимнастика, завоювал всички световни отличия.

„Сън“ е авторски спектакъл, който съчетава музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци, впечатляващ 3D мапинг и сет дизайн. В основата на мащабната продукция стои Калоян Лалев – Кайо, а в грандиозното шоу се включват виртуозни музиканти, сред които Красимир Тодоров – пиано, програминг и музикални аранжименти,  Александър Обретенов – бас китара, Васил Крумов – китара, и Васил Вутев – барабани.

Още с първите си проекти продуцентската къща Palms Music очертава иновативен стил и подход в подбора и реализацията на своите проекти – търси изява в различни както по жанр, така и по мащаб музикални събития, с изразен потенциал да се превърнат във фокус на културния афиш у нас. Ние им желаем успех и чакаме следващото им грандиозно шоу.

Какво търсихме в Google през 2021 година от България?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *