3 филма от 2021, които може би си пропуснал

Скритите филмови съкровища на годината

0 коментара Сподели:

И тази година сякаш изтече между пръстите ни, а заедно с нея се изнизаха и десетки качествени филми.

2021 беше много силна и разнообразна година за киното донякъде заради отложените миналогодишни продукции, които най-сетне се появиха на екрана.

Ако ти е омръзнало от едни и същи заглавия, оглавяващи повечето годишни класации, ти предлагаме поглед към по-малко известните ленти, които вероятно си пропуснал. Камера… екшън!

Last Night in Soho

Ако понякога се чувстваш, сякаш си роден в грешното десетилетие, този филм е за теб. Елоиз е студентка по моден дизайн, която чрез сънищата си всяка нощ се пренася в 60-те години, съпреживявайки злощастната съдба на предишната наемателка на стаята ѝ. Брилянтният монтаж, ненадминатият саундтрак и страхотните актьорски изпълнения на Ана Тейлър Джой и Томасин Маккензи са достатъчни причини да не изпускаш паранормален трилър.

Bo Burnham: Inside

Не бързай да се учудваш, че комедиен спешъл е попаднал в тази селекция. Трудно е да вкараш Inside в само една категория – той е едновременно документален филм, пиеса, стендъп шоу, мюзикъл и рентгенова снимка на съзнанието на всеки творец, изпаднал в криза. При всички случаи трагикомичният поглед към сериозни теми като депресията, социалната изолация, липсата на вдъхновение и фалшивите новини удря право в десетката.

Titane

Носителят на голямата награда в Кан със сигурност е ако не най-добрият, то поне най-странният филм за годината. Ако ти разкажем сюжета с няколко думи, може и да те откажем от гледането, но Titane заслужава да му дадеш шанс. Режисурата на Жулия Дукорно е изпипана с внимание към детайла, а стряскащите сцени биха допаднали на почитателите на Дейвид Кроненберг. Красивата кинематография и непредвидимият сценарий също допринасят.

Ако предпочиташ сериали, виж кои ни впечатлиха тази година

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *