Перфектната машина: Мила Йовович!

Мила Йовович е второто лице на кампанията на Johnnie Walker – THE WALKERS, а ние ти разказваме защо това определено е жена с добавена стойност.

0 коментара Сподели:

С перфектно обръсната глава, вледеняващ син поглед, който не пропуска и унция емоция навън, и съвършено конструирано лице, Мила Йовович прилича на създание не от този свят. Малко преди да замине за Южна Африка през 2015 г. за снимките на  шестия филм от поредицата „Заразно зло“, тя изглежда по-впечатляващо от всякога. Независимо че е родила съвсем скоро, Йовович е във върхова форма. За да се превърне обаче малкото момиче от Украйна в завладяваща екшън повелителка, пътят е дълъг и труден, а за да го преодолее, тя притежава наистина важно качество – никога да не спира. Като истинска машина!

Ето защо изобщо не се изненадахме, когато Мила Йовович стана второто лице от кампанията на Johnnie Walker „Не говори. Действай. Keep Walking“.

Кампанията ни мотивира да излезем от отъпканата пътека, да предприемем действие. Johnnie Walker представят героите на нашето съвремие, които не са само посланици на марката, но и двигатели на позитивни промени. Кампанията иска да вдъхнови феновете на бранда в Източна Европа да действат, да извървят думите. Виж точно защо Мила Йовович е нашето декемврийско вдъхновение за промяна.

Мила Йовович

НИЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ПРОСТО ДЕЙСТВАМЕ

В един мразовит 17 декември през 1975 г. в Киев, СССР, в семейството на  сръбския лекар Богдан Йовович и изключителната руска актриса Галина Логинова се ражда момиченце с очи по-сини и от небето над безкрайната руска тайга. В СССР обаче кариерата на бащата на малката Йовович е почти невъзможна заради изключителната бедност и репресии. Семейството се премества в Лондон, а през 1981 г. – в Сакраменто, Калифорния. Седем месеца по-късно се установяват в Лос Анджелис, а на малката Милица е дадено ново име – Мила, за да се адаптира по-лесно сред връстниците си.

Адаптацията обаче изобщо не е лесна. За момиче от Източна Европа със сръбско-руски корени и външност, която впечатлява още от невръстна възраст, на Мила ѝ се налага да се бори с хиляди предразсъдъци.

Тя обаче започва да взема големите решения в живота си правопропорционално на крехката си възраст. Едва на 13 години прави дебют в телевизионната продукция на Дисни The Night Train to Kathmandu, по същото време започват да излизат нейни снимки на кориците на редица модни списания, а на 16-годишна възраст сключва и брак с актьора Шон Андрюс. Мила започва да гради успоредно впечатляваща моделска и актьорска кариера и всичко това постига с безкомпромисна воля. Както казва Йовович за кампанията на Johnnie Walker – „Ние, хората от Източна Европа, нямаме какво да доказваме, ние оставяме действията ни да говорят за нас“.

Мила Йовович

НА ВЪРХА НА ЕКШЪН ВЪЛНАТА

Въпреки че Мила се появява във филмите „Завръщане в синята лагуна“ от 1991 г. и „Объркани и непокорни“ от 1993 г., истинската ѝ звезда изгрява с легендарния „Петият елемент“ на Люк Бесон от 1997 г. През същата година тя сключва брак с режисьора, а след него следват „Готов за играта“ и знаменателният „Жана д’Арк“ от 1999 г. Именно в „Жана д’Арк“ Йовович показва какво може. Смятана за красавица без особен актьорски талант в началото на кариерата си, тя демонстрира на всички не само че е вдъхновяваща актриса, но и че може да се превъплъти безпогрешно в ролята на една от най-противоречивите и смели жени в историята.

Оказва се, че нищо не може да спре Йовович!

Когато ѝ задават въпроса: „Изглежда нищо не може да Ви спре, Вие влагате всички сили в нещата, които правите. Какво Ви мотивира?“, Мила отговаря: „Във времената, в които живеем, положителната настройка, упоритостта и куражът да продължиш по пътя си са ключови. Аз също срещам предизвикателства, но точно като Johnnie предпочитам да крача напред, да взема нещата в собствените си ръце, да предизвикам промяната, която искам да видя. Осъзнавам, че когато продължавам напред, моите сподвижници се присъединяват, а заедно сме по-силни. Аз продължавам напред въпреки всичко“.

През 2002 г. актрисата встъпва в една от най-емблематичните си роли – тази в „Заразно зло“. Филмът е толкова успешен, че буквално взривява хилядите почитатели на играта Resident Evil от цял свят, а в следващите продължения никой не може да си представи друг в главната роля освен Мила Йовович.

Тренировките за филма са безмилостни, изтощаващи и на нивото на натовареност на професионален атлет, но за Мила те са просто още една задача, с която трябва да се справи.

С три прекрасни дъщери и брак с режисьора на „Заразно зло“, сценарист и филмов продуцен Пол Уилям Скот Андерсън, Мила наистина ни доказва, че е перфектната машина – за усилие, воля, талант и вяра. За финал ви оставяме съвета ѝ към всички хора, които мечтаят за нещо, но се страхуват да действат: „Невинаги е лесно, трябва да се държим един за друг и да продължаваме напред, да празнуваме постиженията си и да не спираме да се движим. Възхищавам се на смелостта и силата на всеки, който се е посветил на това да допринесе за общото благо. Не чакайте позволение или покана, за да направите това, което трябва; влагайте всичко от себе си в нещата, които правите. Не говори. Действай. Keep Walking.“

Ако искаш още от вдъхновяващите Johnnie Walker герои – виж Мъжът, който върви напред: Ейдриън Броуди

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *