В София през уикенда: 2 – 4 февруари

Пет вълнуващи събития за времето между два брънча

0 коментара Сподели:

Уикенд, в който да почерпиш опит и да научиш нови неща. Срещни се с успешни създатели на занаятчийска бира или пък със социални предприемачи, виж кукери на снимка, прави коктейли и гледай балет. 

ВЕЧЕРЯЙ С ПИВОВАР
ПЕТЪК, 18.00 @ БАГРИ

Серията вечери на „Багри“, в която те срещат с местни производители (на храна, бира, вино), продължава с Three Happy Brewers. Двама италианци и един белгиец пренасят рецептите си на Балканите и правят своята занаятчийска бира тук. Менюто на „Багри“ (с храна от локални ферми) ще е съобразено с различните бири на Three Happy Brewers, които пък ще можеш да опитваш, докато си говориш с техните създатели – така гарантирано ще намериш любимата си сред тях. 

КАК ДА СТАНА СОЦИАЛЕН ПРЕДПРИЕМАЧ
ПЕТЪК, 18.30 @ BETAHAUS

Ще се изненадаш ли, ако разбереш, че България се намества на едно от първите места в Европа по брой бизнеси с кауза? Ако и ти имаш подобна идея, тази случка в betahaus ще ти бъде особено полезна, за да си отговориш на важни въпроси. Ако пък не, просто ще ти даде перспектива къде се намираме и какви са възможностите в тази сфера. Гостуват  Maya Dreamcatcher Doneva от Социалната чайна и екипът на Reach for Change България, който вече четири години в партньорство с Нова Броудкастинг Груп подкрепя социални предприемачи чрез конкурса ПРОМЯНАТА. 

DISASTER TO MASTER
НЕДЕЛЯ, 14.00 @ KANAAL

DISASTER TO MASTER събира коктейлни ентусиасти и ги учи да забъркват добри напитки дори в домашни условия. Точно след #dryjanuary “дизастърите” те канят на low abv коктейли, или иначе казано, ще направиш плавен преход и да се научиш да забъркваш нискоалкохолни напитки. Напитките с ниско съдържание на алкохол се позиционират между регулярните коктейли и моктейлите (напълно безалкохолните миксове). Както повелява “дизастърският” ред, Nikos Chliapas ще демонстрира два коктейла, които ще можеш да забъркаш зад бара на KANAAL. Първият от тях е класическата Dark & Stormy комбинация с тъмен ром Havana Club, а във втория ще видим да си партнират Beefeater Gin и един от вълнуващите брандове бира, част от селекцията на домакините от KANAAL. От Nikos очаквай още хитри бармански трикове, които можеш да приложиш и вкъщи. Как да направиш голяма, идеално кръгла топка лед в домашни условия? Скоро ще разбереш! Свободните места са малко, така че побързай да грабнеш билет.

KUKERI
ПЕТЪК, СЛЕД 16.00 @ BARE HANDS SOCIETY

“Кукерите, наричани още сурвакари, чауши, станчинари, бабугери или джамалари, са българските карнавални фигури – мъже, предрешени като зверове или типични персонажи от българския бит, винаги с маски на главите, често със звънци на пояса и с кожуси с козината навън.” В пространството на Bare Hand Society до 11 февруари ще можеш да видиш 9 фотографски арт принта на Иво Христов, които ще ти покажат магията на кукерските превъплъщения, сложността на костюмите им и някак по-лесно ще вникнеш в тяхната символика и значение в българския фолклор. 

ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО
ПЕТЪК И СЪБОТА, 19.00 @ СОФИЙСКА ОПЕРА И БАЛЕТ

“Лебедово езеро” е едно от онези неща, които просто не може да не си гледал. Ако все пак не си, никога не е късно да попълниш този пропуск. Петък и събота предлагат много забавления, но едва ли някъде ще ти пуснат Чайковски, така че купувай билети и се отправяй към ъгъла на „Раковски“ и „Дондуков“, където ще си напълниш душата с красота. 

Ето и нещо от уличния художник Том Боб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *