The Local: Рубен Лазарев

Домакинът в Elephant Bookstore Рубен Лазарев е ноемврийското ни вдъхновение

0 коментара Сподели:

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца. А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Ноемврийският ни герой не е случаен. Рубен Лазарев е домакинът в Elephant Bookstore на любимия „Шишман“

– той оцветява улицата, приветства ни в магическите селения на книгите, комиксите и любимите ни предмети, огласява бъдещия паваж с тембър и смях. И понеже вярваме, че градските хора имат интересни истории – помолихме един от любимите ни сред тях да ни донесе три знакови за него предмета и да ни разкаже повече. За красивите моменти, колко е важно да отделяме време за малките удоволствия в живота и за разликата между претенцията и това да знаеш какво искаш, ни разказва Рубен. А за нас е същинско удоволствие.

Правият бръснач

Преживяването – да използваш прав бръснач и да докоснеш истински гладка кожа, е неописуемо. Звукът, с който бръсначът минава по кожата, е много специфичен, а усещането да държиш в ръцете си нещо, което може да те убие, и да го контролираш изцяло, е прекрасно. А разликата между бръсненето с конвенционална самобръсначка и прав бръснач е като да гребеш с лодка и да караш яхта, като да се спускаш с колело и да драпаш тук по липсващия ни паваж.

Парфюмът

Защо ми харесва? Ухае на мен. Мирише на стари книги, тавана на дядо, жълтите страници, качествен тютюн, чаша бърбън. За мен това е миризма на човек, който знае какво иска от живота си и ако не го е постигнал в професионален план, то го е постигнал в сърцето си. Другите аромати от серията са по-авантюристични, авангардни, докато този е за човека, който вече е стигнал.

Канчето

Усещането ми и за него е много градско – пиенето от канче свързвам с идеята да си някъде, където всъщност не си. Често пия чая си вкъщи от канче точно поради тази причина. Намирам някаква много силна романтика в това да използвам нещо, което ме свързва с миналото и хората, които са били преди мен. Освен това усещането да отпиеш горещо кафе, което контрастира със студения гладък емайл, е невероятно.

Гледа ли вече House of Gucci?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *