6 парчета на Arctic Monkeys, с които отсега да загреем за концерта в Бургас

Припомняме си любимите ни хитове на групата, които най-после ще чуем на живо

0 коментара Сподели:

Днес осъмнахме с изненадващата новина, че догодина ще имаме шанса да гледаме любимите си инди рок икони Arctic Monkeys на родна земя.

Британските музиканти пристигат за пръв път в България на 12 август и акостират на бургаското пристанище, където ще забиват цяла вечер.

Готов ли си? Не знаем за теб, но ние със сигурност изгаряме от нетърпение да чуем I Bet You Look Good on the Dance Floor и R U Mine? на живо.

Въпреки че плакатите на Arctic Monkeys вероятно вече са изпопадали от стените на някогашната ти стая, Алекс Търнър продължава да е все така привлекателен, а парчетата звучат дори още по-добре лайв, отколкото на запис. Ако имаш късмет, може и да хвърлят някое китарно перце (или потна тениска), което да грабнеш във въздуха.

Дотогава обаче е добре да си припомниш най-големите хитове на групата, за да си готов да пееш с пълно гърло, когато му дойде времето.

I Bet You Look Good on the Dance Floor

Обзалагаме се, че и ти изглеждаш добре на дансинга, докато се раздаваш на това парче.

Тази песен, чието безкрайно заглавие никога не ни мързи да изречем, е първият пробив на бандата. Благодарение на очарователния шефилдски акцент на Търнър, живото темпо и запомнящите се рифове I Bet You Look Good on the Dance Floor избухва в класациите и изстрелва студолюбивите примати към световната слава.

Teddy Picker

Ако ни кажеш, че от ритъма на Teddy Picker пулсът ти не се забързва изобщо, едва ли бихме повярвали. Цялата песен е една продължителна градация, в която настроението ескалира все повече,

а финалът е толкова внезапен, че те предизвиква веднага да цъкнеш repeat.

Dangerous Animals

Това е едно от тези парчета, които те карат да се чувстваш готин, докато ги слушаш. Някак мистериозната мелодия с едва загатнати тук-там перкусии те потапя в мрака на нощните улици, а брейкдаунът в края е толкова интензивен, че настръхваш.

Тази песен категорично отказва да бъде опитомена.

Don’t Sit Down ‘Cause I’ve Moved Your Chair

Текстът може би звучи леко налудничав с необичайната си поредица от препоръки от неща, които да направиш, вместо да се строполиш по задник на пода. Въпреки това, когато се вгледаме по-внимателно във смисъла, откриваме, че става въпрос за безсмислените рискове и опасността от това да се изложиш пред всички, докато се правиш на смел. Поне така мислим ние, де.

Така или иначе, когато Arctic Monkeys ни казват да не сядаме, ние не сядаме.

I Wanna Be Yours

Това безспорно е една от най-секси песните, създавани през хилядолетната история на музиката. Нежността на баса и романтиката на куплетите са сякаш обвити в дим, сумрак и аромат на свещи.

Това, което може би не знаеш, е, че текстът всъщност е стихотворение от 80-те години, написано от Джон Купър Кларк.

Спокойно – не само че поетът знае, че творбата му е превърната в популярна песен, но е и фен на групата.

Four Out of Five

Сюрреалистичното чувство, което носи този сингъл от последния албум на Arctic Monkeys, ни вкарва в съвсем различен филм. Психеделичното му звучене прекрасно кореспондира на криптичния характер на текста, чието истинско значение си остава мистерия. За наркотици ли става въпрос? За живота и смъртта? За консуматорството? За някакъв бъдещ апокалипсис?

Не знаем, но мелодията на припева ни кара да се носим в безтегловното пространство между избухващи супернови, а в душата ни тлее неопределено усещане на носталгична наслада.

През ноември гледаме Алмодовар.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *