На стартовата линия е моделът NIKE EPIC REACT FLYKNIT

Обувките, с които бягането ще ти се стори полет

0 коментара Сподели:

Несъмнено бягането е една от най-полезните спортни дисциплини, затова и толкова често ѝ се доверяваме. Техниките за правилното му изпълнение, с които е задължително да се съобразим, независимо каква цел гоним, не са една и две, но освен тях има и още нещо, за което трябва да помислим и да си осигурим. Необходимост номер 2 са обувките и ако направиш компромис с тях, то той винаги е за твоя сметка. 

Един бегач, без значение дали е професионалист или не, има точно определи нужди, съответно и изисквания към обувките си за тичане. По-важните от тях са да бъдат леки, обаче да не се износват бързо, да предлагат повече омекотяване, щадейки стъпалото и връщайки повече енергия, да издържат на атмосферни влияния и удари и т.н. Тук идва моментът, в който, разглеждайки всички тези критерии и оценявайки факта, че влизат в графа задължителни, Nike решават да разработят идеалната обувка за тичане. Запретват ръкавите, събират цялото крю от химици, инженери и дизайнери и прегръщат предизвикателството. Резултатът е изцяло ново решение, чиято тайна се крие в иновативната пяна, наречена Nike React. Още през февруари обувките, които отговарят на всички тези условия, ще видят бял свят.

На стартовата линия е моделът NIKE EPIC REACT FLYKNIT.

Специално за презентацията му в България Nike създават видео, в което главен участник е Наум Шопов. Актьорът и бъдещ лекар неслучайно е избран за лице на клипа. Той е сериозно спортуващ човек, за който физическата активност и цялостният здравословен начин на живот са от първостепенно значение. Във видеото Наум представя бягането като страст, носеща в себе си философия за усъвършенстване във всяко начинание, която напълно можеш да последваш и в ежедневието. Започнеш ли да тичаш, никога няма да искаш да спреш, а бягането ще те провокира да ставаш все по-добър във всичко, което правиш в живота си.

След повече от 400 комбинации от химични процеси и използване на различни научни методи за набиране на материали с определени свойства, Nike достигат до уникалния състав на пяната Nike React. Фактически тя дебютира през юни 2017 г. в обувките за баскетбол. Фокусът тук е, че баскетболът е спорт, характерен в движенията на играчите със смяна на посоката, на скоростта, извършване на резки и бързи действия и динамика на тялото и тежестта. Пяната е създадена така, че да отговаря на тези нужди, осигурявайки усещане, което е толкова меко и еластично, колкото е ефектно и стабилно. Разбира се, за да е потвърдено и категорично всяко едно качество на новия продукт, наред идва ключовият момент с теста, затова Nike React технологията е изпробвана над 2000 часа от баскетболисти и се оказва, че това е най-издръжливата пяна досега с голяма енергийна възвръщаемост. Участниците в теста потвърждават, че търсят точно това в една обувка.

След тази успешна работа не е трудно дизайнерите на Nike да се сетят, че могат да използват технологията Nike React и в обувките за бягане. Така идва времето да се роди и моделът NIKE EPIC REACT FLYKNIT. Какво притежава той?! 

Еднослойна горна част, прецизно проектирана за повече стабилност, гъвкавост и проветривост

Ходилото е по-широко в областта на петата от горната част, за да осигури желаното омекотяване и стабилност на нужните места

По-дълбоки разрези в ходилото и подметката, които индикират областите с повече омекотяване, а по-плитките създават повече стабилност

Горната част на обувката е семпла. Носът и сводът на стъпалото са прецизно изваяни от еднокорпусна Nike Flyknit материя, проектирана да осигурява стабилност, гъвкавост и проветривост. Новата пяна е значително по-мека от използваната в миналото EVA пяна и изглажда по-ефективно усещанията за неравност по време на бягане.

За да осигурят желаното омекотяване и да подсилят стабилността, дизайнерите са направили ходилото по-дълго при петата в сравнение с горната част.

То е създадено от едно парче пяна Nike React с цел да има поддръжка там, където е най-необходимо за бегачите, и същевременно тежестта на обувката да се сведе до минимум.

В реализирането на най-удобната обувка за бягане дизайнерите вземат предвид всички данни, предоставени им от атлети – как се движат, в каква посока и с каква сила. Целта е обувката да се одобри безкомпромисно. Това може да стане единствено с тест, съответно както професионалисти, така и любители изпробват Nike React в над 17 000 мили (повече от 27 300 км). Анализът на всички, които бягат с новия модел, е повече от позитивен, което какво значи – моделът NIKE EPIC REACT FLYKNIT покрива изискванията на бегачите и мисията е изпълнена успешно. Пробвай и ти – от 22 февруари моделът ще заеме централно място във витрините на избрани магазини на марката. 

 
 
 
 

Премиерата на Nike Epic React ще бъде отбелязана със специално събитие на 22 февруари в магазина им в Paradise Center. Естествено, Наум Шопов ще бъде там, а всички гости ще имат възможността на тестват своето индивидуално стъпало и неговата специфична извивка с помощта на специалистите от Nike. Те ще покажат на екран разликата в биомеханичната ефективност при използване на различни обувки за бягане в реално време. Елате на премиерата, за да научите от първо лице кое прави тази спортна обувка наистина специална, пък ако въпреки интереса си я пропуснете, след тази дата може да намерите модела и в Nike Only Store, Serdika Center и в The Mall.

Ето с какво можем да носим тези супер яки маратонки.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *